daniela cîmpean răspunde acuzațiilor psd în privința concursului pentru ocuparea funcției de secretar al județului

Reprezentanții PSD Sibiu au acuzat-o pe Daniela Cîmpean de faptul că a organziat în afara legii concursul pentru ocuparea funcției de secretar al județului. În replică, Daniela Cîmpean spune că PSD-ul face acuzații fără a se fi informat înainte.

”În legătură cu ultimele „realizări” ale PSD Sibiu, respectiv o nouă conferință de presa și un nou set de acuze făcute în deplin acord cu modalitatea generală a acestui partid de a contribui la dezvoltare și prosperitate prin conferințe de presă, acuze și solicitări de demisii, fac următoarele precizări:
• Concursul pentru secretarul județului nu a fost organizat de Consiliul Județean Sibiu. Dacă citeau HG 611/2008, consilierii PSD aflau că, fiind vorba despre un concurs de promovare pentru o funcție publică de conducere, a fost organizat de către Agenția Națională a Funcționarilor Publici.
• Comisia de concurs a fost constituită prin Ordinul nr.3785/2017 al conducătorului Agenției Naționale a Fucționarilor Publici cu următoarea componență: 2 reprezentanți ai ANFP, 1 reprezentant al Prefecturii Sibiu și 2 ai Consiliului Județean Sibiu. Practic, 3 din 5 membri provin din instituții conduse de colegii lor din PSD.
Cu alte cuvinte, PSD Sibiu, mă acuză că ANFP și-a suspendat propria procedură de concurs!
Urmând același principiu, peste 6 luni când vor înlocui actualul Guvern, nu ar fi de mirare să îmi impute și demiterea acestuia.
Dincolo de aceasta, dacă PSD Sibiu ar fi analizat cu obiectivitate motivul suspendării concursului ar fi ajuns la concluzia că este nefondat.
Se apreciază că, secretarul interimar al județului, membru în comisia de concurs și al cărui raport de muncă va înceta începând cu data de 15.02.2018, prin pensionare, ar fi incompatibil pe motiv că ar urma să fie subordonat ierarhic unuia dintre candidați.
Evident, o persoană care își va înceta raporturile de muncă prin pensionare înainte de intrarea in funcție a candidatului care câștigă concursul și va ocupa tocmai postul lăsat liber de către acea personă, NU are cum să fie în situație de subordonare ierarhică tocmai cu persoana care își va începe mandatul după ce ea iese la pensie.
Îi aștept totuși cu răbdare, în continuare, pe consilierii PSD, să propună și să susțină proiecte majore pentru sibieni, să ne arate că în afară de conflict sunt capabili de construcție și de susținerea intereselor județului.” se arată în comunicatul președintelui consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

Ultima oră

Comentariul meu