liderul ''vă vedem din sibiu'': parlamentarii europeni susțin fără excepție blocarea legilor justiției
Foto Rareș Helici

Șase protestatari ai mișcării ”Vă Vedem din Sibiu” au fost zilele trecute la Bruxelles. Au ajuns acolo cu ocazia expoziției organizate de Monica Macovei cu fotografii din timpul protestelor din România. Au discutat cu parlamentari europeni, au organizat o Agora și un flash mob. Și au găsit susținere în rândul parlamentarilor europeni.

Protestatarii în fața Parlamentului European
Cei șase sibieni au plecat la Bruxelles într-un grup de aproximativ 30 de membri ai grupurilor civice din România, organziatori sau participanți la protestele care încearcă blocarea legilor justiției. Au ajuns acolo cu intenția de a face cunoscute problemele justiției românești și modificările ce i se vor aduse.

liderul ''vă vedem din sibiu'': parlamentarii europeni susțin fără excepție blocarea legilor justiției
Foto Rareș Helici

”Am discutat cu mai mulți europarlamentari. Am organizat și o agora în fața Parlamentului European, și în ciuda ploii, au venit parlamentari care au discutat cu noi. Am avut dezbateri cu un parlamentar german și cu unul spaniol, la Agora. Dar și cu cei cu care am interacționat în rest, ne-au transmis același mesaj: fără excepție parlamentarii europeni susțin protestele din România, susțin menținerea statului de drept și blocarea legilor justiției”, spune Ciprian Ciocan, unul din inițiatorii mișcării ”Vă Vedem din Sibiu” care a participat la întâlnirile de la Bruxelles.

liderul ''vă vedem din sibiu'': parlamentarii europeni susțin fără excepție blocarea legilor justiției
Foto Rareș Helici

Justiția din România, subiect de dezbatere la UE
Românii s-au întâlnit la Bruxelles și cu Roberta Mottola, din partea Partidului Popular European, cea care va conduce în data de 7 februarie dezbaterea din Parlamentul European pe tema justiției din România. ”Ea a vrut în primul rând să asculte ce avem de spus. S-a documentat, știa ce se întâmplă aici. Ne-a spus că fără aceste proteste nu ar fi existat în Parlamentul European dezbaterea pe această temă. Am discutat și despre MCV-ul ce face parte din aderarea României la Uniunea Europeană, care nu este respectat de către noi. Încă o data am fost asigurați că de la Uniunea Europeană se va face tot posibilul pentru ca justiția românească să nu fie știrbită”, a spus Ciprian Ciocan.

Ultima oră

Comentariul meu