Copiii din Sibiu, tot mai buni prieteni cu lactatele

În perioada 16 ianuarie – 2 februarie, 6 unități de învățământ din Sibiu au desfășurat cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu activități educative pentru conștientizarea elevilor asupra unei alimentații sănătoase, bazate pe lapte și produse lactate.

Peste 850 de copii din mediul urban au învățat prin jocuri și activități creative despre drumul lactatelor de la ferma de la țară până la masa noastră. Unitățile de învățământ care s-au înscris în program au fost: școlile gimnaziale nr. 2, 4, 12, 13, Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Sibiu. Acțiunile vor continua și în semestrul II.
Medicul epidemiolog Simon Cristea a discutat cu copiii de la Școala Generală Nr.4 despre importanța consumului de lactate în prevenirea problemelor de sănătate. Copiii de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1, aflat în subordinea Consiliului Județean Sibiu, a organizat o zi specială a produselor lactate în care copiii s-au bucurat de gustul diverselor produse lactate și au devenit chiar ei mici bucătari. Astfel de activități practice sunt dintre cele mai apreciate de elevi.
Activitățile de la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna” din Sibiu s-au petrecut sub formă de concursuri, în care elevii au fost premiați pentru reclamele create de ei cu scopul de a-și convinge colegii să consume lactate. Materialele utilizate în realizarea activităților și pentru premierea elevilor au fost achiziționate de Consiliul Județean Sibiu. Valoarea totală a produselor a fost de 69.265 lei. Acțiunile fac parte din programul pentru Școli al României, implementat de Consiliul Județean Sibiu, cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, și sunt aferente distribuției de lapte pentru Semestrul I al anului școlar 2017-2018, finanțat prin Fondul European de Garantare Agricolă.
În perspectiva programului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană, Consiliul Județean Sibiu încurajează cât mai multe școli să se implice în derularea unor activități similare, pentru că, dacă vrem să devenim o destinație gastronomică pe termen lung, trebuie ca în primul rând noi, sibienii, să învățăm să practicăm o alimentație sănătoasă bazată pe produse locale, iar copiii sunt cei mai buni ambasadori ai acestui mesaj. Informații privind derularea acțiunilor în semestrul II al anului școlar sunt disponibile pe www.cjsibiu.ro la rubrica Anunțuri evenime

Ultima oră