Locația viitorului spital din Sibiu este sigură pentru populație. Așa spune studiul de impact
Foto Arhivă

Construcția noului spital din Sibiu, dar mai ales locul pe care se va ridica acesta a iscat multe discuții. Locația Consiliului Județean, pe Calea Șurii Mici, a fost intens comentată, dar acum, se pare că este cea mai bună soluție.

Și asta se dovedește și în urma studiului de impact asupra populației, studiu ce a fost finalziat și care arată că amplasamentul noului spital nu va afecta în niciun fel sănătatea sibienilor. ”Terenul este bun conform unui studiu privind condițiile de mediu (apa, aer sol) și a efectelor acestora asupra sănătății umane, realizat de specialiști. Au fost aprobate hărțile strategice de zgomot ale R.A. Aeroportul Internațional Sibiu care arată că nu se impun măsuri pentru reducerea zgomotelor emise de aeroport”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Locul ales pentru construirea noului spital a fost contestat de senatorul PSD Nicolae Avram care afirma că în vecinătate se află Aeroportul, zona industrială vest și groapa de gunoi, iar toate acestea ar putea avea un impact negativ asupra stării pacienților.

Ultima oră

Comentariul meu