foto - cinci incendii în wekendul trecut în sibiu. o mașină atacată cu cocktailuri molotov

Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu au intervenit, în weekendul trecut, pentru stingerea a cinci incendii, dar și pentru acordarea primului-ajutor calificat unui număr de 85 de persoane cu probleme medicale.

Alte 27 de persoane au fost asistate medical de către formațiunile SMURD din cadrul Serviciilor voluntare ale localităţilor Copşa Mică, Dumbrăveni şi Ocna Sibiului.
Echipajele de pompieri au intervenit pentru stingerea a cinci incendii, unul dintre acestea izbucnit la un autoturism, iar celelalte patru la locuințe cetățenești. Dintre cele cinci incendii, patru s-au manifestat în municipiul Sibiu și numai unul în localitatea Săcădate. Incendiile izbucnite la locuințe au fost stinse imediat după sosirea pompierilor, care au reușit să limiteze propagarea incendiilor și să salveze bunurile cetățenilor.
Unul dintre incendii a fost soldat cu victime. Două persoane aflate în camera unde a izbucnit incendiul s-au intoxicat cu fum. Din fericire, acestea erau în viață la sosirea echipajelor de pompieri. Paramedicii SMURD le-au acordat îngrijiri medicale de urgență și le-au transportat la spital.

Mașină incendiată pe Islazului
Autoturismul care a luat foc este pe strada Islazului. În acest caz este vorba de o incendiere intenționată (vezi AICI – poze și informații mai multe).
Cauzele probabile de producere a incediilor au fost determinate de folosirea intenționată a sursei de aprindere, scurtcircuitul electric produs la cabluri electrice defecte sau improvizate și fumatul fără respectarea regulilor de apărare împotriva incendiilor.
Tot în această perioadă, pompierii din cadrul Stației Agnita au intervenit pentru scoaterea unei persoane decedate dintr-o fântână, în localitatea Chirpăr. Bărbatul, în vârstă de 74 de ani, a fost scos din fântână, fără semne vitale, de către pompieri.

Ultima oră

Comentariul meu