Se redeschide cel mai tare resort de schi din România. La 130 de kilometri de Sibiu

Veste bună pentru iubitorii sporturilor de iarnă. După mai multe amânări datorate procedurilor birocratice, Transalpina Ski Resort se redeschide vineri, 26 ianuarie. Totuși o parte din spațiile de servicii nu sunt disponibile.

Vineri 26 ianuarie, ora 09.00, se deschide sezonul pe Transalpina Ski Resort, anunță Radio Craiova. Din cauza procedurilor legale de autorizare care trebuie parcurse, spațiile de servicii: apreski-bar, apreski Sunny și închiriere echipament sportiv aferente domeniului schiabil SRT sunt momentan închise. De asemenea, este precizat și faptul că având în vedere calitatea slabă a semnalului GSM nu este posibilă plata cu cardul/POS.
Programul de funcționare stabilit este vineri – duminică, între orele 09.00-16.30. Grosimea totală a stratului de zăpadă măsoară 150 cm, din care circa 80 cm sunt depuși în urma ninsorilor din ultimele zile.
Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul județului Vâlcea. Se redeschide cel mai tare resort de schi din România. La 130 de kilometri de SibiuDistanța de la Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 km, iar de la Sibiu de aproximativ 130 de kilometri, pe DN7 – Valea Oltului, apoi dreapta prin Brezoi.
Aici există opt pârtii de schi, cea mai lungă având peste 2,2 kilometri, cu nivel de dificultate mediu. Cinci dintre pârtii, printre care şi cea mai lungă, sunt deservite şi de o telegondolă modernă, care funcţionează pe două trasee.
Pârtiile de schi de pe Transalpina Ski Resort au o lungime totală de 9 km, fiind prevăzute cu sistem de tunuri de zăpadă și instalații de transport pe cablu, care totalizează peste 5 km, mai exact telescaun – 1800 m, teleschi – 733 m și o telegondolă de 3 km.

Ultima oră

Comentariul meu