creșe noi în sibiu. se modifică planurile de construcție

Primăria Sibiu are în plan construcția a două creșe noi. Pentru ambele construcții s-au aprobat anul trecut studiile de fezabilitate care prevedeau un regim de înălțime de subsol, parter și un etaj. Acum însă acestea trebuie modificate.

Este vorba de creșa de pe strada Constructorilor ce va aparține de grădinița nr. 36 și creșa de pe strada Hațegului, din curtea școlii nr.1.

Pentru ambele studiul de fezabilitatea prevedea un subsol tehnic unde urma să fie amplasată centrala termică. Pentru sistemul de încălzire a fost alocat însă un alt spațiu, astfel că subsolurile nu mai fac parte din construcție. În cazul ambelor creșe se va rămâne la un regim de înălțime parter și un etaj.

Pentru creșa de pe Constructorilor suprafața construită va fi de 585 metri pătrați, iar cea desfășurată de 1182 metri pătrați. Vor fi amenajate 6 săli de grupă, vor fi patru filtre de primire, o sală multifuncțională unde se va servi și masa, o biberonerie, o sală de izolare, bucătărie, cabinet medical și mai multe spații pentru depozitare, birouri și vestiare.

În cazul creșei de pe Hațegului suprafața construită va fi de 807 metri pătrați, iar cea desfășurată de 1625 metri pătrați. Aici vor fi amenajate 7 săli de grupă ce vor putea primi 105 copii. Vor fi 5 filtre de primire, un cabinet medical, o biberonerie, loc pentru cărucioare, cabinet medical, bucătărie, birouri, spații de depozitare și vestiare, precum și o sală de mese și una de izolare.

Ambele creșe vor avea sistem de supraveghere video.

Ultima oră

Comentariul meu