se caută 100 de voluntari pentru centrele de plasament din județul sibiu

Programul educațional Ajungem MARI a prelungit până pe 1 februarie înscrierile la voluntariat în centre de plasament. Nevoia de voluntari în centre de plasament este foarte mare și Ajungem MARI caută 1.00 de oameni serioși și implicați care să dedice 3 ore pe săptămână copiilor și tineri instituționalizați, din centre de plasament din județul Sibiu.

În acest moment lucrăm cu 2.000 de copii din 125 de centre sociale și de plasament din București și alte 25 de județe și avem nevoie de oameni serioși și implicați care să se înscrie la voluntariat până pe 1 februarie și care să le fie alături copiilor, să le ofere cunoștințe și îndrumare, să îi învețe și să le devină prieteni copiilor.
„Copiii reprezinta viitorul.Copiii din centrele de plasament nu fac exceptie. Ei au nevoie să fie acceptaţi, integraţi şi sa le  oferim atentia si dragostea noastra. Nu este nevoie sa ai experienta pentru a lucra cu ei. Trebuie doar sa iti placa copiii si sa fii dispus sa le oferi 3 ore pe saptamana din timpul tau. In schimb ei iti vor oferi experiente de neiutat si sansa de a invata si de a devenii mai bun impreuna cu ei. Aşadar, haideţi să le fim alături în număr cât mai mare şi împreună, să îi ajutăm să AJUNGĂ MARI”, spune Alexandra, o voluntară din Sibiu.
’’Lucrăm cu aceiași copii de la începutul programului și vrem să le fim alături pe termen lung. Programul funcționează cu ajutorul celor 1.000 de voluntari pe care îi avem în toată țara. Periodic suntem nevoiți să recrutăm noi voluntari, deoarece un modul de voluntariat durează 6 luni. Proiectele includ ateliere creative, workshop-uri, cursuri vocaționale, ieșiri recreative și educative, excursii, tabere, educație financiară, consiliere vocatională și vizite de orientare profesională, toate cu rolul de a le da copiilor încredere în ei și a le forma abilităti pentru a deveni adulți responsabili și independenți’’, spun cei ce se ocupă de acest program educațional. Modulul de voluntariat durează 6 luni și începe în aprilie. Pană atunci au loc înscrierile, training-urile despre nevoile copiilor și metode de lucru cu ei și repartizarea voluntarilor la centre în funcție de program și disponibilitate. Înscrierea se face printr-un formular online  https://goo.gl/jAgKxs  până pe 1 februarie. Pe site-ul www.ajungemmari.ro, secțiunea Devino voluntar  http://www.ajungemmari.ro/devino-voluntar/ puteți găsi mai multe detalii și pașii de înscriere.
Ajungem MARI caută 1.000 de voluntari în București și 25 de județele: Arad, Argeș, Bacău, Brăila, Bihor, Botoșani, Brașov, Buzău, Constanța, Cluj, Dâmbovița, Dolj, Galați, Harghita, Hunedoara, Gorj, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș, Vrancea.

 

Ultima oră

Comentariul meu