video - posibile reduceri de personal la cj sibiu. este efectul deficitului bugetar ''impus'' de guvern

Consiliul Județean Sibiu, la fel ca celelalte instituții de stat, primesc anul acesta sume mult mai mici de la Guvern, comparativ cu anii trecuți. Reducerile cotelor defalcate și faptul că cele din TVA au fost virate direct în conturile primăriilor, au dus la scăderea bugetului CJ Sibiu cu 35 de milioane de lei.

În aceste condiții cele mai drastice ”tăieri” se vor face la capitolul funcționare. Primăriile au transmis că nu își vor putea acoperi nici măcar aceste cheltuilei.

La nivelul instituției consiliului Județean se caută soluții pentru ca bugetul scăzut să asigure funcționarea în condiții normale, dar este foarte posibil să se facă reduceri de personal. ”În cazul Consiliului Județean căutăm soluții în așa fel încât personalul să nu fie afectat. Vom analiza toate soluțiile și vom găsi calea cea mai puțin vătămătoare pentru oameni. Primăriile iau fiecare în parte aceste decizii”, a declarat Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

YouTube video

Deși Guvernul cere reduceri la capitolul funcționare, tot el este cel care a inițiat această situație.
”S-au mărit salariile și efortul bugetar este al primăriilr și Consiliilor Județene. Practic Guvernul a mărit salariile, noi suportăm aceste creșteri. Efortul bugetar este și mai mare pentru că deși se solicită o reducere a cheltuielilor de funcționare au crescut facturile la gaz, curent, care erau suportate tot din fondurile pentru funcționare. Situația nu este foarte roz”, a spus Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu.

Înainte de a ocupa funcția de conducere, Daniela Cîmpean a fost zece ani consilier județean. Spune că în toată această perioadă instituția nu s-a mai confruntat cu o asemenea situație, mereu cheltuielile de funcționare au fost asigurate din banii care se primeau de la Guvern.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu