Țepele cu locuri de muncă în străinătate - ITM Sibiu confirmă că firma de pe Dumbrăvii nu încheie contractele conform legii

Sute de români care și-au dorit să muncească în străinătate au apelat pentru intermedierea unui loc de muncă la SC Worker Europe SRL, o firmă cu sediul în Sibiu. Însă, după ce oamenii au plătit sumele cerute de către reprezentanții firmei, nu au primit ceea ce li se promisese, respectiv un loc de muncă în străinătate. Ba mai mult, oamenii spun că reprezentanții firmei nu le mai răspund la telefon sau dacă o fac, îi jignesc.

Inspectoratul teritorial de muncă adeverește faptul că la această firmă s-au făcut controale în urma unor reclamații venite din partea celor care s-au simțit înșelați și confirmă faptul că contractele încheiate de SC Worker Europe SRL nu sunt conforme cu legea.

CITEȘTE AICI CE POVESTESC OAMENII ȘI REACȚIA REPREZENTANȚILOR FIRMEI DE INTERMEDIERE

” Serviciul Control Relații de Muncă a efectuat în cursul anului 2017 un număr de două controale la societatea WORKER EUROPE S.R.L., primul în cursul lunii februarie 2017 pentru verificare condiții obținere dovadă, iar cel de-al doilea în cursul lunii iunie 2017, efectuat în baza unor reclamații depuse la sediul I.T.M. Sibiu sau redirecționate de la alte inspectorate teritoriale de muncă. Urmare controlului efectuat în luna iunie 2017 au fost dispuse măsuri de remediere a deficiențelor constatate, fiind aplicată o sancțiune contravențională pentru nerespectarea prevederilor art. 8, lit. d) din Legea nr. 156/2000 republicată, respectiv pentru că a desfășurat activitate de mediere a angajării cetățenilor români în străinătate fără să aibă încheiate contracte care conțin oferte ferme de locuri de muncă cu persoane juridice, persoane fizice și organizații patronale din străinătate”, arată ITM Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu