Conflictul dintre primăria Cisnădie și cei peste 8.000 de locuitori din Cartierul Arhitecților se adâncește și mai tare odată cu alocările bugetare pentru 2018. Administrația locală cheltuie 1,19 milioane lei pentru o statuie cu Mihai Viteazu, în timp ce pentru Cartierul Arhitecților s-au alocat pentru investiții puțin peste 400.000 de lei.
UPDATE 3 – Huja promite și o creșă și o școală..
Primarul Cisnădiei a justificat cheltuiala de 1,19 milioane lei pentru o statuie cu Mihai Viteazu spunând că ”Anul 2018 este cel mai potrivit pentru inaugurarea statuii lui ,,Mihai Viteazul”, precursor important al unificării românilor de la care se împlinesc 100 de ani”. Huja vine cu promisiuni pentru cei din Cartierul Arhitecților: creșă, școală, autobuze de la Tursib.. Detalii AICI!
UPDATE 2 – Protest mut la Cisnădie
Protestul este intitulat ”Împreuna pentru Cartierul Arhitecților – Jumătate de oră pentru a fi văzuți” și are loc în Piața Revoluției din Cisnădie. Mai multe detalii AICI!
UPDATE 1 – Huja promite drum de legătură cu zona Dedeman
Într-un comunicat remis către Ora de Sibiu, ca reacție la acuzațiile aduse de Asociatia pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților după ce în proiectul de buget pe 2018 s-au alocat doar 438.000 de lei pentru investiții în această zonă a orașului, primarul Huja, promite printre altele drum de legătură spre zona Dedeman. Detalii și declarația lui Huja, AICI!
ȘTIREA INIȚIALĂ
Pe site-ul Primăriei Cisnădie a fost publicat proiectul de Hotărâre de Consiliu Local privind aprobarea bugetului local al Orașului Cisnădie pentru anul 2018. Acesta va fi dezbătut în ședință publică joi, 25.01.2018, ora 14, iar acolo o să fie cu siguranță prezenți și reprezentanții de la Asociatia pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților, care vor protesta față de alocările bugetare pentru cel mai nou și totodată cel mai mare cartier al Cisnădiei.
Oamenii sunt stupefiați de faptul că valoarea investițiilor alocate de la bugetul local pentru acest cartier este de aproximativ 438.000 de lei în timp ce pentru o statuie ecvestră se vor cheltui aproape 1,2 milioane lei.
’’Cu stupefacție am constatat că, pe lângă deja renumitul, „necesarul” și costisitorul SPA anunțat încă de anul trecut, proiectul de buget prevede o investiție nouă, neașteptată (dar probabil la fel de necesară) – Statuia ecvestră „Mihai Viteazul”, ce ar urma să fie amplasată în Piața Revoluției. Suma prevăzută în bugetul pentru 2018 pentru acest proiect este de 1.191.000 lei. Asta în condițiile în care, banii prevăzuți pentru investiții într-un cartier în care locuiesc aproximativ 8000 de suflete, Cartierul Arhitecților, cumulează 438.000 lei, bani care urmează să fie utilizați pentru amenajarea unui loc de joacă pentru copii și a unui drum de exploatare – fiind probabil vorba de pietruirea străzii Petre Antonescu’’, spun oamenii într-un protest trimis către Ora de Sibiu.
Astfel, din totalul bugetului Orașului Cisnădie, proiectul de buget prevede alocarea a 10.392.710 lei pentru investiții. Din această sumă, investițiile prevăzute pentru Cartierul Arhitecților reprezintă 4,21%, o “creștere semnificativă” dacă luăm în calcul bugetul prevăzut pentru anul 2017 în care investițiile, pe hârtie, au fost de aproximativ 5,26% (525.000 lei din 9.975.900 lei alocați investițiilor, până la rectificarea bugetară din decembrie).
’’După cum știm, însă, nici anul trecut investițiile prevăzute pentru Cartier nu au fost realizate conform planului, doar una din cele două străzi prinse în buget pentru amenajare fiind efectiv asfaltată. Estimăm, astfel, că în 2017, Cartierul Arhitecților a primit din bugetul de investiții, un procent de 2,63%’’, mai spun cei de la Asociatia pentru Dezvoltarea Cartierului Arhitecților.
Cartierul nimănui
Realitatea dură este că locuitorii din Cartierul Arhitecților nu beneficiază de niciun fel de servicii publice (nu există creșe, grădinițe, școli pentru copiii noștri, transport public, trotuare, treceri de pietoni și iluminat public pe DJ106C, secție de poliție și așa mai departe). Cu toate acestea, comunitatea cartierului constituie, cu sau fără adresă în buletin pe Cisnădie, o masă mare de oameni care plătesc impozite pe proprietate către bugetul Orașului Cisnădie și care totodată justifică și necesită alocarea unui procent substanțial din bugetul de investiții pentru a remedia problemele grave cu care se confruntă locuitorii.
VEZI AICI CUM ARATĂ PROIECTUL DE BUGET AL CISNĂDIEI
’’Profund consternați de cele expuse, ne exprimăm speranța că documentul apărut pe site-ul Primăriei Cisnădie a fost o eroare, că acesta a fost publicat în mod greșit și că interesul pentru comunitatea Cartierul Arhitecților și nevoile sale de bază este unul real, care va determina investiții serioase și asumate’’, se mai arată în document.
Doamnelor si domnilor, pe primar il dor cel mai tare voturile. Altceva nu vede. Minte cu nesimtire pana primeste votul si dup-aia minte in continuare. Dar daca e amenintat ca nu va primi voturile, atunci va actiona.
De ce nu il amenintati ca nu il votati. Huja are multi dusmani nemultumimti. In Cisnadioara, frumosul sat sasesc, oamenii se c*ca in fundul curtii si dau rahatul in raul din sat. Nu exista canalizare si nici alimentare cu apa. Daca se ia curentul, trebuie Johannis sa se duca cu galeata la WC, ca nu ii vine apa de la pompa… De aia nu il voteaza nimeni acolo, dar lui nu ii pasa.
Faceti un grup, o asociatie care ii da termene (maxim 2019, ca 2020 sunt alegeri si dup-aia iar nu face), si, daca nu face nimic, e simplu:
– faceti-va buletinele pe Cisnadie (pentru ca stiu multe cazuri care nu le au facute) si mergeti la alegeri si votati cu oricine altcineva in afara de Huja
– cu cat le faceti mai repede, cu atat Huja se va impacienta mai tare. Credeti ca el nu are acces la datele oficiale de urbanism? Stie exact cati stau in ce cartiere si cati pot vota. Daca si mama sau tata sau cel mai bun prieten „sta” la dumneavoastra, cu atat mai bine. Mai multi alegatori.
Si acum cateva date disponibile pe site-ul alegerilor locale 2016 al Biroului Electoral Central, intrati in sectiunea Rezultate finale si apoi Voturi obtinute de competitori pentru functia de primar pe localitati si veti vedea: Huja 3683 voturi reprezentand 56,53% din voturi, iar locul doi: 1278 voturi reprezentand 19,61%. Total voturi: 6514. Deci, daca cei 8000 de locuitori din cartierul arhitectilor se pregatesc corespunzator de alegeri, primarul nu poate nici macar sa miste un deget. Aveti putere de convingere mai mare decat toata Cisnadia. In 2012, au fost prezenti la urne 7800 de cetateni, din care doar 2700 l-au votat pe Huja.
Faceti democratie!