foto - tramvaiul rășinari - sibiu a deraiat. a sărit de pe linie

Tramvaiul repus în funcțiune de curând pe traseul Rășinari – Sibiu a sărit duminică după amiază de pe linie din cauza unui bloc de gheață. Traficul spre Tropinii Noi a fost blocat preț de 30 de minute, iar din fericire nimeni nu a fost rănit.

Cursă cu peripeții pentru tramvaiul adus din Austria la Rășinari. Acesta a avut parte de un accident duminică în jurul orei 12.15, în momentul în care se îndrepta spre Sibiu pentru a prelua pasagerii înscriși pentru plimbările la cele două curse programate. Ajuns în zona intersecției cu drumul către Tropinii Noi, tramvaiul a deraiat și a sărit de pe șine. Gheața a fost cea care a reușit această ’’performanță’’. ’’Din păcate peste noapte a venit foarte multă apă dinspre drum și a înghețat. Când a ajuns acolo tramvaiul a sărit de pe linie. Nu erau oameni în el pentru că mergea către Sibiu ca să ia pasageri pentru efectuarea celor două curse programate’’, a explicat primarul Rășinariului, Bogdan Bucur.

Nu a fost avariat
Chiar dacă a deraiat, tramvaiul nu a avut de suferit pentru că avea viteză mică. A fost repus pe șine duminică după amiază și dus în zona de garare. ’’Nu a pățit nimic. Este în stare bună și funcționabil. L-am adus înapoi în Rășinari după ce a fost repus pe linie’’, a mai spus edilul Rășinariului. foto - tramvaiul rășinari - sibiu a deraiat. a sărit de pe linieSe caută o soluție ca pe viitor să nu se mai formeze pod de gheață în zona respectivă. ’’Sămbătă am făcut o cursă specială ca să spulberăm zăpada și gheața de pe linie. Nu a fost nici o problemă’’, a mai spus Bucur.

Trafic blocat preț de o oră
Cei care au avut de suferit au fost locuitorii din zona Tropinii Noi. Oamenii nu au mai putut să treacă cu mașinile pentru că drumul era blocat de tramvai. ’’Noi am stam aproximativ o oră. Tramvaiul a rămas acolo.. Nu știu cât a mai durat după ce am plecat noi’’, ne-a transmis o persoană blocată în zonă. Primarul Rășinariului spune că situația nu a durat însă mai mult de o oră. ’’Tramvaiul a dat cu spatele și se putea trece cu mașina. Situația a fost rezolvată în aproximativ o oră’’, a mai explicat Bogdan Bucur.

Ultima oră

Comentariul meu