meteoritul care a zguduit puțin orașul detroit in sua - video

Un meteorit a căzut aproape de granița dintre SUA și Canada provocând un cutremur de 2 grade pe scala Richter. Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS) a confirmat căderea unui meteorit la periferia oraşului Detroit (Michigan), care a provocat un cutremur de gradul 2 pe Richter.
Cutremurul a fost înregistrat la 20:09 ora locală (01:09 miercuri GMT). USGS a confirmat că originea seismului a fost căderea unui meteorit, care „s-a văzut şi s-a auzit” în zona oraşului Detroit.
Meteoritul a fost localizat la 8 kilometri vest-sud-vest de New Haven, un orăşel de aproximativ 4.600 de locuitori de la periferia Detroit-ului, în apropiere de lacul St. Clair şi de graniţa cu Canada.
Înainte ca USGS să confirme căderea meteoritului, zeci de persoane au postat pe reţelele de socializare înregistrări ale fenomenului în care se putea vedea o dâră luminoasă urmată de o aparentă explozie.
În urma acestor înregistrări, Serviciul naţional de meteorologie (National Weather Service, NWS) a precizat că lumina strălucitoare şi explozia provin de la un meteorit.

Meteoritul nu a fost destul de mare pentru a fi detectat înainte de a intra în atmosferă. Pentru ca populația să fie alertta, diametrul unui meteorit detectabil trebuie sa fie de circa 50 de metri.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu