dăncilă nu mai cere avize pentru miniștrii noului cabinet
FOTO arhivă

Premierul proaspăt desemnat Viorica Dăncilă nu va mai avea nevoie de verificări de la SIE si SRI pentru miniștri pe care îi alege in Cabinet.

„Comitetul Executiv a decis ca primul-ministru să nu mai ceară niciun aviz pentru niciun ministru”, a afirmat, a declarat, miercuri seară, într-o emisiune la TVR 1, vicepreşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Ecaterina Andronescu.

Dăncilă nu va solicita astfel niciunei instituţii a statului român niciun aviz pentru viitorii miniştri din cabinetul său, după ce Comitetul Executiv Naţional (CExN) al PSD a decis ca premierul să nu mai ceară serviciilor de informaţii avize pentru membrii Guvernului.

Președintele Iohannis a acceptat miercuri seara nominalizarea propusă de PSD pentru funcția de premier. Despre nominalizare citește: VIDEO – Iohannis acceptă pe Viorica Dăncilă ca premier: Am decis să dau PSD încă o şansă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Graba nu e buna. Ofensarea fie si involuntara a profesionistilor din servicii trebuie compensata cumva. Noul tip de agresiune subtila impune nu numai revenirea la un patriotism cât al vecinilor, ci si predarea, macar in licee, a unor notiuni elementare de „cultura de securitate”, 2-3 ore: ce este un spion si cum te influenteaza el, fie si ca postac; cum ne protejam informatiile personale etc., domeniul intelligence progresând exponential in era digitala.