concert extraordinar în deschiderea anului centenar la sibiu
FOTO arhivă

Duminică 21 ianuarie 2018, ora 19, sala festivă a Bibliotecii Județene ASTRA din Sibiu, corp A va găzdui un extraordinar concert ce va deschide la Sibiu seria evenimentelor dedicate anului Centenar la Sibiu.

Intitulat Muzica Centenatului, concertul în premieră la Sibiu va aduce pe scena sălii festive nume importante din muzica românească: Radu Nechifor și bandul său, Florina Mariș Hinsu, Ștefan Ignat și Camelia Matei. Evenimentul este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și este organizat de Asociația culturală pictor Octavian Smigelschi în colaborare cu Opera Națională din București, Facultatea de Arte din cadrul Universității din Oradea și Biblioteca Județeană ASTRA din Sibiu.

Mai multe detalii despre concert, ne-a declarat dr. Alexandru Chituță, președintele Asociației culturale pictor Octavian Smigelschi și directorul artistic al evenimentului: ”Concertul Muzica Centenarului este o premieră în domeniu. L-am organizat ca fiind o incursiune muzicală, clasică, pop, operă, timp de 100 de ani, începând de la momentul 1918 și până în prezent. Evenimentul ce se înscrie în seria de evenimente ale Zilei Culturii Naționale va fi susținut la Sibiu în 21 ianuarie 2018 și apoi la Oradea în 28 ianuarie 2018. Concertul îi va aduce la Sibiu pe artiști recunoscuți în domeniu: baritonul Ștefan Ignat – directorul Operei Naționale din București, profesoarele Florina Mariș Hinsu – soprană și Camelia Matei la pian de la Facultatea de Arte din Oradea și sibianul Radu Nechifor împreună cu band-ul său”.

Prețul unui bilet este 25 lei și se poate procura la numarul de telefon 0745398885.

Ultima oră

Comentariul meu