Viorica Dăncilă, propunerea PSD pentru funcția de premier al României

Europarlamentarul PSD, Viorica Dăncilă este noua propunere cu care liderii PSD vor merge miercuri la Cotroceni la președintele Klaus Iohannis. Ecaterina Andronescu a refuzat nominalizarea.

Ecaterina Andronescu a fost propusă pentru funcția de premier, însă a refuzat nominalizarea, fiind imediat aplaudată, anunță Digi 24. Pe lângă această propunere, a mai fost propusă Viorica Dăncilă, europarlamentar PSD. Însă, unii lideri sunt reticenți cu această propunere, pentru că ea este o apropiată a lui Liviu Dragnea, fiind din Teleorman.
În ultimele zile, Viorica Dăncilă s-a remarcat prin criticile la adresa lui Mihai Tudose. Deocamdată această propunere nu s-a suspus la vot în CExN.
Viorica Dăncilă s-a născut pe 16 decembrie 1963, la Roșiori de Vede.
Ea este membră în PSD din 1996 și președintele organizației de femei a PSD din octombrie 2015. Între 2008-2009 a fost consilier județean din partea PSD la Consiliul Județean Teleorman.
Între 1989-1997 a fost profesoară la Liceul din Videle, iar între 1988-2009 a lucrat ca inginer la OMV PETROM. Începând din 2009 este europarlamentar PSD.
Unii social-democrați spun și că Mihiai Fifor ar fi potrivit, iar Klaus Iohannis nu ar avea motive să-l refuze.

Ultima oră

Comentariul meu