efectul demisiei lui tudose - criză de euro la sibiu

Demisia premierului Mihai Tudose a făcut ca la Sibiu casele de schimb valutar să fie luate cu asalt de cei care au dorit să schimbe lei cu euro.

Iminenta creștere a inflației și vestea că Guvernul a picat odată cu demisia premierului Mihai Tudose, a făcut ca marți casele de schimb valutar să vândă foarte mulți euro. Oamenii se tem că instabilitatea politică și posibila creștere a inflației fac ca leul să piardă teren în fața principalelor valute externe. Așa se face că marți casele de schimb valutar s-au confruntat cu o cerere foarte mare de euro. ’’Am avut nevoie de o sumă de 1.500 de euro și am umblat pe la vreo 15-20 de case de schimb valutar ca să cumpăr. Nimeni nu avea mai mult de 200-300 de euro la vânzare’’, ne-a semnalat un cititor la numărul de telefon al redacției.
Criza de euro a fost confirmată și de reprezentanții a două dintre principalele case de schimb valutar din Sibiu. ’’A fost o cerere mult mai mare ca de obicei. Noi avem șase case de schimb valutar în oraș și la toate cererea a una crescută. După amiază am rămas fără EURO, dar miercuri o să acoperim cererea’’, a declarat un reprezentant al unor case de schimb valutar de pe Nicolae Bălcescu și bulevardul Mihai Viteazu.

Euro prinde viteză
Din păcate cursul leu – euro a cunoscut marți un nou record. Banca Naţională a României a anunţat un curs de referinţă de 4,6599 lei/euro, în creştere cu 0,74% faţă de nivelul atins luni, un nou nivel record, atins pe fondul crizei politice. Nivelul atins marţi de euro, 4,6599 lei, a depăşit vechiul record de de 4,6597 lei/euro, atins în 29 decembrie 2017.

Ultima oră

Comentariul meu