Cazul Mariei Ciorogar declanșează anchete interne în cele două spitale la care aceasta a fost înainte să moară. Reprezentanții Spitalului Militar spun că vor face și ei cercetări pentru a verifica felul în care Maria și mama sa au fost tratate în urgența de aici, deși spun că s-au respectat toate protocoalele.

Medicul șef al Urgenței Spitalului Militar, Sorin Ifrim, spune că Maria Ciorogar a fost tratată conform protocoalelor spitalului și nu a așteptat mai mult de 15 minute până când a fost consultată de medicul de gardă. ”S-a prezentat o pacientă acuzând dureri abdominale, cefalee și episoade de vărsături. A fost încadrată va nivel de triaj verde sau 3, asta înseamnă pentru noi obligativitatea de a consulta în maxim 30 de minute. Așteptând i s-a agravat starea de sănătate, s-au înmulțit vărsăturile, atunci a fost introdusă în cabinet, automat a fost trecută la un nivel mai sus de triaj, la galben, pentru că starea ei era mai gravă”, spune Sorin Ifrim.

YouTube video

Mama Mariei însă povestește că nici la Spitalul Militar fata ei nu a fost văzută de un medic în timp util, deși starea ei era gravă. Paraschiva Ciorogar spune că a încercat de mai multe ori să intre în cabinet să ceară medicului de gardă să o consulte pe Maria, dar a fost dată afară.

CITEȘTE AICI CUM S-A PLIMBAT MARIA ÎNTRE DOUĂ SPITALE

”Eu nu am fost de față și nu pot să fac comentarii legate de felul în care s-a vorbit, pot doar să vă spun că s-au respectat protocoalele. Vom face însă o anchetă internă să vedem cum s-au desfășurat lucrurile”, a declarat medicul Ifrim.

CITEȘTE AICI REACȚIA SPITALULUI JUDEȚEAN SIBIU ÎN CAZUL MARIEI

Cât despre faptul că foarte mulți pacienți ajung la spitalul militar după ce au trecut pe la UPU, este confirmat și de medicul șef de aici. ”Noi nu avem un protocol de colaborare cu spitalul județean prin care pacienții sunt transferați din UPU aici, noi fiind o urgență mai mică și mai slab dotată. Știu în schimb de la pacienți care declară că au fost acolo în UPU anterior prezentării la noi, dar noi nu avem un protocol de acest gen. Pacienții aleg singuri să plece de la UPU din cauza numărului mare de pacienți de acolo și aleg pe propria răspundere să plece de acolo”, spune Sorin Ifrim.

Ultima oră

Comentariul meu