o familie întreagă din ațel trimisă în judecată. au ”secat” apia de aproape 600.000 de lei

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Alba Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unul consilier din cadrul primăriei comunei Ațel. Acesta alături de soția și fiul său, sunt acuzați că au încasat prin subvenții necuvenite peste 567.000 de lei de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură.

DNA l-a trimis în judecată pe DRĂGUŞANU FILIP, la data faptelor consilier în cadrul Primăriei comunei Aţel, judeţul Sibiu, pentru comiterea infracţiunilor de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și fals intelectual, în formă continuată.
De asemenea și DRĂGUŞANU OVIDIU şi DRĂGUŞANU ANA, în calitate de administrator al SC Cuenca Aţel SRL, au fost trimiși în judecată pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,
DNA a dispus și inculparea SC CUENCA AţEL SRL pentru comiterea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

Inginerie descoperită după cinci ani
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:
În perioada 2012-2015, cei trei inculpaţi au depus cu rea-credinţă la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) mai multe documente false în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţineau în realitate.
Concret, inculpatul Drăguşanu Filip, profitând de informaţiile la care avea acces în exercitarea atribuţiilor de serviciu şi cunoscând condiţiile în care pot fi obţinute subvenţiile A.P.I.A., cu concursul membrilor familiei sale, inculpaţii Drăguşanu Ovidiu (fiu) şi Drăguşanu Ana (soţie), în calitate de administrator al SC Cuenca Aţel SRL, a identificat suprafeţele de teren pentru care era posibilă solicitarea de subvenţii şi despre care ştia că nu fuseseră introduse la plată.
Activitatea infracţională a fost premeditată şi s-a desfăşurat concertat, pe o perioadă îndelungată de timp, inculpaţii depunând cereri pentru terenurile identificate de inculpatul Drăguşanu Filip ca fiind eligibile şi nesolicitate de titulari la plată, anexând documente prin care au făcut în mod nereal dovada deţinerii legale a terenurilor, documente constând în contracte de vânzare-cumpărare/arendare/comodat şi procese-verbale de punere în posesie alterate/contrafăcute.
Prin aceste demersuri, inculpaţii au obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum de 567.810 lei, sumă cu care A.P.I.A. a comunicat că se constituie parte civilă în cauză. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri mobile şi imobile ce aparţin inculpaţilor. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Sibiu cu propunere de a se menţine măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Ultima oră

Comentariul meu