video - haos și îmbrânceli la slujba de bobotează din piața mare. vacarm de nedescris

Sărbătoarea Bobotezei a fost la un pas să se transforme într-un accident multiplu. Sute de oameni s-au împins și s-au jucat în picioare la finele slujbei din Piața Mare, pentru a prinde o sticlă cu apa sființită.

Peste 4.000 de oameni au participat sâmbătă la prânz la slujba de sfinţire a Apei Mari în Piaţa Mare din Sibiu. La procesiunea ținută pe o scenă amenajată în locație, a participat și Mitropolitul Ardealului, ÎPS Laurențiu Streza.
Imediat însă ce slujba s-a terminat, în ciuda apelului la calm și a faptului că s-a anunțat în repetate rânduri că este apă sființită îndeajuns pentru ca toți cei prezenți să primească, a început vacarmul.video - haos și îmbrânceli la slujba de bobotează din piața mare. vacarm de nedescrisOamenii s-au împins și chiar s-au îmbrâncit ca să ia apa sfințită, iar jandarmii prezenți la fața locului au făcut față cu greu și s-au zbătut serios pentru ca acele garduri de protecție să nu se prăbușească și cei aflați în față să nu fie răniți de cei care împingeau din spate. Nu mai puțin de 15.000 de litri de apă sfințită au fost pregătiți de reprezentanții Mitropoliei Ardealului. Urmăriți mai jos imaginile cu îmbulzeala, de la minutul 42.25.

Sărbătoarea Botezului Domnului precede ziua în care în Biserica Ortodoxă este pomenit Soborul Sfântului Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului.

Ultima oră

Participă la discuție

3 Commentarii

  1. Răutatea perversa care caracterizează masa media…Voi ce promovați, cultura (reprrzentata printr-o act religios cu o istorie milenară) sau propria prostie? De ce postați un clip cu așa zisa îmbulzeală și nu unul cu sărbătoarea in sine? Asta e deontologie la voi? Jenant, dar ce poți să te aștepți de la licențiați in jurnalism…

  2. Ce minciuni…n-a fost haos, dar inevitabil anumite inconveniente se produc…ce va mai place sa infloriti…eu am fost si va contrazic categoric…