update - o tânără de 39 de ani din sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale

Sistemul medical, lipsa medicilor, disperarea de a fi văzută de un cadru medical, destinul… În acest moment nu este foarte clar cine este vinovat pentru faptul că o tânără de 39 de ani din Sibiu a murit fără să fi fost văzută de un medic. Asta în ciuda faptului că s-a plimbat între Urgența Spitalului Județean și cea a Spitalului Militar până când a fost prea târziu.

UPDATE 3 – Mama fetei e devastată
Paraschiva Ciorogar, mama Mariei, tânăra ce a murit la Urgențele Spitalului Județean, își plânge fiica. Femeia retrăiește zilnic ultimele ore în care fiica sa a fost în viață și spune că aceasta ar fi putut fi salvată dacă medicii sau o asistentă s-ar fi uitat măcar la ea. DETALII ȘI VIDEO AICI.
CITEȘTE ȘI: Mama tinerei moartă la Urgență – ”Era singurul meu sprijin. Am rămas singură pe lume”
UPDATE 2 – Anchetă și la Spitalul Militar
Reprezentanții Spitalului Militar spun că vor face și ei cercetări pentru a verifica felul în care Maria și mama sa au fost tratate în urgența de aici, deși spun că s-au respectat toate protocoalele. Detalii găsiți AICI.
CITEȘTE ȘI: Reacția Spitalului Militar în cazul tinerei moartă la Urgență. Nu își asumă nimic

UPDATE – Se face anchetă la Spitalul Județean Sibiu
Cazul Maria Ciorogar a intrat în atenția conducerii Spitalului Județean după ce Ora de Sibiu a prezentat firul întâmplărilor din data de 28 decembrie care au dus la decesul tinerei de 39 de ani chiar în camera de gardă a Spitalului. Tânăra a murit după ce s-a plimbat între două spitale, după ce fusese refuzată la Urgența Spitalului Județean. Detalii găsiți AICI.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Maria Ciorogaru avea 39 de ani. În data de 28 decembrie a plecat împreună cu mama sa de acasă. La un moment dat s-au despărțit, dar nu pentru foarte mult timp. ”Ea trebuia să meargă în Șelimbăr, eu în oraș. La un moment dat m-a sunat să îmi spună că îi este foarte rău, îi vine să vomite. Am luat un taxi și am ajuns la ea. De acolo am plecat la urgențe, la spital. Pe drum taximetristul a oprit de câteva ori pentru că vomita”, povestește Paraschiva Ciorogaru, mama Mariei.

CITEȘTE ȘI: Cazul tinerei moartă la Urgență. Se face anchetă la Spitalul Județean Sibiu

Ajunse la Urgențe, femeile sperau că cineva o va consulta pe Maria, pentru că se simțea foarte rău. ”Spunea că o doare foarte tare capul, o arde pieptul, nu mai poate sta în picioare. La Urgență, acolo, de la un ghișeu în stânga ne-a spus o doamnă mai grăsuță că ei ce să ne facă acolo, că nu vedem câtă lume e? Că așteptăm cel puțin 5 ore. Atunci am zis să stăm totuși pe un scaun. M-am dus apoi la o doamnă asistentă să iau o fișă să completez. Și ea m-a repezit. Că nu imi dă nimic, că e lume foarte multă, că nu are ce să îmi facă. I-am spus că fata se simte foarte rău, că vomită, că o doare capul… Și atunci ea a zis că dacă nu ne convine să mergem la Spitalul Militar”, își continuă povestea Paraschiva Ciorogar.

update - o tânără de 39 de ani din sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale

Nebăgate în seamă nici la Militar
Mama Mariei spune că a întrebat-o pe fata ei ce vrea să facă, pentru că la Urgență nu o primesc. ”Fata nu mai zicea nimic, era terminată. Așa că am luat-o, am chemat un taxi și am plecat la Militar, sperând că o va vedea acolo cineva. Am ajuns acolo, dar aceeași poveste. Am bătut la ușa cabinetului să spun că îi e foarte rău, dar doctorița a spus să ies să stau la rând. Cât am stat acolo fata a vomitat din nou, un bărbat asistent de acolo a văzut, dar nu a întrebat ce e cu ea, nimic….De vreo câteva ori am încercat să intru iarăși în cabinet, dar doctorița iarăși a strigat că să ies, că oricum nu o poate vedea dacă nu îi face fișa. Fata mea deja nu mai vorbea, când reușea să spună ceva nu se înțelegea ce spune…”, își amintește mama Mariei.

Într-un final tânăra a fost primită în cabinetul medicului de gardă, care după ce i-a făcut un EKG a chemat de urgență ambulanța și a trimis-o înapoi la Urgența Spitalului Județean.

A doua oară la Urgență
Maria Ciorogaru a ajuns din nou la UPU, de această dată cu ambulanța SMURD și în stare foarte gravă. ”Eu când am ajuns la Urgență pe ea o resuscitau deja. După care a ieșit cineva și mi-a dat bijuteriile și hainele tăiate de pe ea. Au ajuns acolo și prietenii ei. Ne-au lăsat pe toți înăuntru să o vedem. Brusc, toți vorbeau frumos. Atunci nu mai era lume, nu mai era aglomerat, erau paturi, atunci au putut să ne lase înăuntru”, se plânge mama Mariei.

update - o tânără de 39 de ani din sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale

Poveste confirmată
Părți din povestea mamei Mariei sunt confirmate. ”Eu eram la rând la Spitalul Militar când a venit fata cu mama ei. Fata a stat chiar lângă mine pe scaun, se plângea de dureri de cap foarte mari, spunea că o arde din cap până în stomac. A și vomat de câteva ori cât a stat acolo. Nu a primit-o în cabinet decât târziu. Mama fetei spunea că la urgență la spitalul mare nu a primit-o că e lume multă, s-a plâns că au vorbit urât acolo cu ele”, povestește Iuliana, o sibiancă ce aștepta și ea la urgența Spitalului Militar.

Marian Dincă, unul din prietenii Mariei a fost și el la Urgență atunci când tânăra a ajuns acolo a doua oară. ”Pe mine m-a sunat mama ei că îi e rău. Nu am înțeles inițial cui îi e rău, dar m-am dus la urgență. Acolo Maria era adusă de SMURD, a intrat pe la 18:45. Era un medic rezident cred, nu ne spunea nimeni nimic, până când am văzut că au început să se agite. Mai târziu am înțeles că așteptau medicul cardiolog, care a venit pe la 7 jumătate 8 fără ceva, dar a fost prea târziu. Medicul acela rezident ne-a spus că îi pusese o perfuzie cu ceva ca să îi dizolve cheagul de sânge, dar a fost și ăla pus prea târziu”, povestește bărbatul.

Poziții diametral opuse
Mama Mariei se plânge de faptul că personalul de la UPU s-a purtat urât și au refuzat să îi vadă fata în condițiile în care le-a spus că se simte extrem de rău. ”Le-am spus tuturor că vomită într-una, că o doare capul, o arde pieptul, dar nimeni nu ne-a băgat în seamă…să așteptăm…Poate așa a fost să fie, că atât i-a fost, dar măcar să o fi băgat cineva în seamă, că așa e omenește, să se fi uitat cineva la ea…”, spune printre lacrimi Paraschiva Ciorogaru.update - o tânără de 39 de ani din sibiu a murit după ce s-a plimbat între două spitale

De cealaltă parte însă, reprezentanții UPU au altă poziție. ”Am auzit și eu de acest caz și am stat de vorbă cu oamenii mei. Față de ce spune familia, ce spun cei de la UPU e total altceva. Noi nu trimitem pe nimeni la Militar, pentru că știm că acolo nu au dotările necesare. Într-adevăr în acele zile a fost foarte aglomerat, noi fiind singurul serviciu de urgență din județ. Dacă a plecat și-a asumat. Dacă i s-a spus să aștepte trebuia să fi rămas acolo, pentru că dacă o vedea cineva că se simte din ce în ce mai rău cu siguranță era băgată în cabinet și se intervenea, iar rezultatul poate ar fi fost altul. Dar dacă ea a plecat și noi nu am putut să îi observăm evoluția…și-a asumat plecarea. Pacienții care ajung la noi trebuie să înțeleagă că e aglomerat, iar dacă trebuie să aștepte, să o facă, iar dacă starea lor se înrăutățește sunt acolo, sunt văzuți de cineva…”, spune Constantin Roșca, medic-șef UPU Sibiu.

Ultima oră

Participă la discuție

34 Commentariu

  1. Bineinteles ca mortul este devina, o scuza eterna!! medicul sef IPU mai bine tacea decat sa faca com.tampite. Vai de noi dc avem vreo urgenta, cam mergem la moarte sigura ?

  2. Ajunge!
    Stiu foarte bine ca nu a fost bagata in seama!
    Ea inca de la inceput era in stare critica (cod galben) si trebuia consultata imediat de medic.
    Cine a facut triajul si personalul indiferent trebuie sa raspunda!

  3. Rusine sa va fie, domnilor doctori!
    Vreti mariri de salarii si „atentii” in buzunare! Iar oamenii mor cu zile din cauza ignorantei voastre!
    Rusine, UPU Sibiu!!!!!!!!!
    RUSINEEEEEEEEEEE

  4. Medicul de la upu, un (…) notoriu, in loc sa isi ceara scuze ca pe tura lui, moare un om, tot el cu gura mare. Concluzia lui: mortul e de vina, ca ls noi la romani. In loc sa isi revizuiasca procedurile de triere a pacientilor, sa asigure un spatiu corespunzator zonei de triere, o buna comunicare cu apartinatorii, el / ei ce fac? Ridica degetul catre noi! Numai profesionisti pe unde intorci capul! Rusine!

  5. Ar trebui toți nesimțiți care erau de garda arestați și chinuiți și ei. Ăștia nu sunt oameni sunt niște animale care nu au nimic în cap decât bani și șpagă.

  6. UPU e o aberatie pentru tara noastra asa cum e gândită.multi bani aruncati la gunoi pe o sala de așteptare de 4 stele .fara medici nu poate funcționa,chiar dacă sunt 20 de asistenți acolo.cineva trebuie sai consulte pe acei pacienți ca sa se ajunga la diagnostic si tratament si orice decizie greșită se plătește daca nu are acoperire.sunt județe care au 4-5 medici specialiști în anumite domenii pe care se bazează sute de mii de persoane atat la UPU cat si in spital ,pe secții.poate in centrele universitare ar putea fi aplicabil dar in restul tarii este o prostie s.f..Vina o purtam toti fiindca ne pricepem la toate doar cand apar aceste cazuri nefericite desi suntem pe avarie de vreo 15 ani .

  7. Confirm ce se intampla la Urgente in SIBIU! Eu am mers cu salvarea pt o tahicardie, aveam undeva 160 bpm, si nu scadea deloc, deja tahicardia avea aproape 1 ora! Am ajuns la urgente, apoi am stat 2 ore si jumatate acolo si nimeni nu m-a bagat in seama!!! Se putea intampla acelasi lucru! Doamne Fereste! La un moment dat mi-a trecut si am plecat pt ca nu pot sta toata noaptea ca un idiot la urgente pana are chef medicul sa ma primeasca! In momentul in care ajungi acolo, toata lumea se uita urat la tine de parca noi, pacientii suntem de vina ca au ei salarii de rahat! Dar nu i-am pus noi sa se faca medici! Cand decizi sa faci cariera intr-un domeniu, te informezi, sa vezi ce iti promite acea cariera! Daca nu, stai naibii acasa sau lasa pe altcineva sa ajute oamenii, dar nu iti bate joc de viata omului, pt ca nu esti Dumnezeu! Cine a fost medic acolo de garda, sa plateasca, pt ca, cu siguranta fata respectiva a fost intr-o stare foarte foarte grava de cand a ajuns si ar fi trebuit sa fie caz prioritar! Vrajeala asta cu „n-avem paturi” e cea mai ordinara! Nu ai paturi, iesi afara si o consulti pe hol, te uiti ce are macar, nu stai ca un imbecil sa-ti moara omul acolo, ca ai semnat un juramant! Pe strada, daca pica omul, nu-l ajuti ca „nu ai paturi” ? RUSINE! RIP

    1. Dar ce, ai crezut ca daca vi cu ambulanța intri neaparat in față ? Total greşit. Se intră in funcție de gravitatea cazului. Tahicardia care zici că ți-a trecut, chiar iți punea viața in pericol ?

    1. Pai daca vine un cutremur? Ce facem? Nu consultam pacientii ca nu avem paturi? CAT DE IMBECIL SA FI?

  8. Vine, vine el DRACU….. si incet incet va face curat incepand, ghici de unde,… de la CAP…. cu politicieni si neamuri si trecandui pe toti prin foc si sulite…….

  9. Din pacate am trecut prin experienta prin care a trecut Maria, doar ca am fost mult mai norocos decat ea. Intr-adevar, nu se uita nimeni de tine la UPU Sibiu. Asa cum spune Constatin Rosca, „daca starea celor care asteapta in hol se inrautateste, sunt vazuti de cineva”, problema e ca la momentul la care se observa ca starea ta fizica s-a inrautatit, e prea tarziu. Practic, trebuie sa mori, ca sa fii observat. Sunt multe de spus… Nu cred ca e vina integrala a doctorilor… asa e sistemul, asa sunt cetatenii, asa e societatea romaneasca, este o societate in faza de sinucidere, dar nu observa nimeni. Scapa doar doua categorii, norocosii si cei care se decid sa plece din Romania. Romanii nu inteleg niste chestiuni mici, cum, ca de exemplu, salariul de 1000 de euro de multinationala, nu te poate salva de la moarte (si sa ne intelegem, nu toata lumea din Romania castiga 1000 euro pe luna). Se bucura ca isi pot face o rata la banca, pentru casa si masina, si le mai raman bani si pentru o excursie anuala, si poate le raman si bani sa mai mearga la o nunta doua (ca asa e la romani) si poate chiar reusesc sa economiseasca ceva, in speranta ca isi vor termina de platit ratele mai repede. Pe Facebook stau cu fruntea sus, ca nu isi parasesc tara, ca cei care pleaca sunt lasi, ca ei stau sa infrunte problemele si sa ajute ca Romania sa devina mai buna. Nimeni nu vede, ca Romania a involuat in ultimii 28 de ani, toti se gândesc ca va fi bine intr-o zi. Nu inteleg cum oamenii nu pot face o analiza simpla. Ok, 28 de ani s-au dus si lucrurile s-au inrautatit. Ce se va intampla in urmatorii 28 de ani???? Din cei 6500 RON brut, castigati ca si angajat la multinationala, in toata luna 700 lei ii dai la CAS. Te gandesti: sunt asigurat in caz de ceva, la cati bani am platit. Surpriza: ajungi pe hol la UPU Sibiu, iar acolo prioritatile se iau in functie de cat de tare urla omul, de durere. Clar ca ii e rau daca urla. Vine un tigan, ca s-a batut la betie cu fratele sau si i-a spart ala arcada. Urla din toti rarunchii ca il doare si ca moare si e bagat in fata altora care stau la coada. Poate tu, ala care stai la coada, esti lesinat, cazut pe scaun, si nu mai ai putere sa spui nimic. Nu ai facut nimic gresit, nu te-ai batut cu nimeni, nu ai baut, ai avut doar ghinionul si ti se sparga o vena si sa ai o hemoragie interna seriosa. Nu te vede nimeni, pentru ca nu ai putere sa urli. Mori acolo cu zile. Realizezi in minutele alea ca statul si sistemul te omoara cu zile. Tiganul a fost pansat, a iesit pe picioarele lui, vorbind la telefonul mobil, tu esti tot pe scaun, fara vlaga. Caz rezolvat, macar un pacient a fost salvat. Ideea generala este ca medicii stiu exact despre ce e vorba, dar la UPU Sibiu nu este destul personal si trierea pacientilor se face, nu stiu cum… E posibil sa aiba si paturi destule, dar efectiv nu au oameni destui, adica suficienti oameni care sa il preia si pe tiganul care s-a batut si si-a facut rau cu buna stiinta, dar care sa ma poata prelua si pe mine prostul si ghinionistul platitor de taxe si sa iesim amândoi de acolo, putând macar sa tinem telefonul mobil in mana si le spunem la telefon rudelor, ce ni s-a intamplat. De ce nu sunt medici destui? Simplu: inca de pe perioada facultatii, viitori medici sunt introdusi intr-un sistem bolnav. Numai ca nu sunt stergatoare de incaltaminte. Trebuie sa ai un psihic foarte puternic, ca odata ce ai iesit din acest sistem de invatamant bolnav, sa te poti ghida dupa principiile simple si sanatoase, cu care ai plecat odata, de acasa. Ca si student, dupa ce ai trecut prin atatea filtre ( filtre = profesori, care predau, dar in acelasi timp sunt doctori si la judetean, si la cabinetul particular si mai sunt si politicieni sau consilieri locali sau judeteni, toate in aceleasi timp, ei depasindu-si statutul de fiinta umana si trecând in rândul zeilor – neavând cum sa indeplineasca, din punct de vedere calitativ, nici macar una din functiile cumulate, ocupandu-se cu jecmanirea constanta a pacientilor si strivirea psihologica a studentilor, a noilor generatii), sunt trei posibilitati:
    1. Te-ai intergrat si vei calca si tu pe cadavre, la rândul tau, pacientii fiind doar o masa amorfa de lucru, cu care tu iti castigi existenta si vei ingrosa rândurile Lucanilor. Felicitari, ai reusit, esti cineva! Esti zeu, ai dreptul la viata si la moartea oamenilor!
    2. Printr-un noroc sau ghinion, nici nu stiu cum sa ii spun, ai trecut prin filtre, dar ti-ai pastrat principiile cu care ai plecat de acasa, si vrei sa ramai in sistem si sa il schimbi. Ghinion: nu vei reusi sa il schimbi, timpul va trece, si vei fi si tu o victima a sistemului, plin de frustrari si de lispuri. Ai aruncat la gunoi viata copilului si a partenerului, in speranta unei lumi mai bune. Va multumesc si va stimez pentru ceea ce faceti!
    3. Printr-un noroc, ai trecut prin filtre, ai reusit sa iti pastrezi principiile cu care ai plecat de acasa si iti dai seama ca nu poti lucra in acest sistem, si pleci in strainatate. Felicitari pentru tine, vei putea salva oameni, vei putea sta cu fruntea sus si vei putea pune, seara, capul linistit pe perna! Vei putea sa ai grija si de familia ta, sistemul este de asa natura, ca tu sa ai timp si de ea.
    Revenind la cazul nostru, de aia nu sunt destui doctori la UPU sau la orice alta sectie din orice spital din Romania, pentru ca ei pleaca si nimeni nu vede sau nimeni nu vrea sa vada. Toti acesti medici care pleaca, ar putea reprezenta competitie serioasa pentru Lucanii, care au pus stapanire pe sistem, de aceea e mai bine sa se scape de ei.
    Si uite asa, prin spitale sau pe la sectiile de primiri urgente, mor oameni, multi dintre ei tineri, care ar putea sa isi aduca si ei aportul la iesirea din intuneric a societatii romanesti.
    Multi dintre pacientii sectiilor de primiri urgente sunt victime ale accidentelor auto. Aici, alta discutie, de ce nu este infrastructura rutiera? Astfel ar scadea numarul de accidente, automat ar scadea presiunea pusa pe sectiile UPU.
    Nu merg la biserca aproape niciodata, dar pot intelege de ce oamenii merg la biserica si de ce bisericile sunt pline. Oamenii asteapta minuni, ei nu mai cred in nimic si isi pun toata viata si speranta in mainile divinitatii, singura, in viziunea lor, capabila sa ii mai salveze din jungla zilnica in care se zbat.

    Sa te odihnesti in pace, Maria Ciorogaru! Imi pare sincer rau, pentru ceea ce ti s-a intamplat…

    1. Un punct de vedere pertinent si realist, exprimat elegant, concis si accesibil. Felicitari, sunteti un om cum toti romanii ar trebui sa fie!
      Din pacate, in tara asta manipularea întunecă grav multe minti, iar lipsurile si nepăsarea ucid.

    2. Hai sa iti spun ceva! Nu are nicio treaba sistemul, in sectia de URGENTE! In sectia de urgente, MEDICUL DE GARDA E SEFUL, nu Iohannis, nu premierul, nu parlamentul! MEDICUL DE GARDA decide ce si cum se face acolo! Nu-mi spune ca din cauza sistemului, fata aia a ramas acolo neconsultata! Fata aia a ramas neconsultata, pt ca putoarea aia de medic, nu s-a miscat sa iasa sa o consulte! De asta a murit! PUNCT!

      1. Eu totusi cred ca a murit din cauza cetatenilor care erau acolo pentru ca daca o consulta medicul inaintea tuturor care stateau acolo toti ii sareau in cap medicului care era de garda! Eu din pacate am asistat la un astfel de scandal ca a venit unul care se simtea tot asa de rau si vomita si era f galben la fata, medicul la luat inaintea tuturor si apoi au inceput ceilalti sa faca scandal ca de ce pe el il primeste inainteaa lor! In zadar le explica medicul ca e vorba de ceva foarte urgent si ca el are prioritate!

    3. Sebastian felicitări pentru comentariu! Din pacate reflectă în totalitate situatia sistemului sanitar din România…

    1. E jale mare la urgente in Sibiu . Daca stati o ora la intrarea din spate , o sa vedeti cate pauze de tigari isi iau fetele ! Se poate vedea pe camere cat timp stau la fumat si apoi ne miram ca se fac cozi ! Cu siguranta de la cap se impute treaba . Probabil conducerea e numita politic , cu facultate facuta dupa 35 de ani , la vreo facultate particulara … Dzeu sa o odihneasca in pace !

  10. Să mori tu că asa e! La UPU asa sunt tratați toți. De câte ori am avut neșansa să ajung se purtau toți de parcă îmi făcea plăcere sa stau acolo să le stric lor ziua. Asa zisii medici te trimit nu numai la Militar cu si la medicul de familie Se tot plâng de salariu mici :vreau să văd medic care conduce o Dacie. Mi-e mi-au zis că am atac de panică când de fapt am fost la un pas de atac de cord.Cine nu mă crede se poate convinge oricând…dar mai bine…rugati-vă Domnului să vă dea sănătate că dacă ajungeți pe mâna UPU Sibiu ajungeți un nr.intr-o statistică.

  11. Nu se gandesc cei de la UPU ca putea sa fii fost ei in locul acelei fete si sa pateasca la fel?
    Bine ca primesc la UPU pe toti care dupa 40 de zile de post manca cinci sarmale si le cade rau dar sunt unchii sau matusile cuiva din spital .
    Cazurile care sunt grave se vad cu ochiul liber nu iti trebuie multa scoala pe banii statului si mai vrei si salariu preferential .
    Mai vine si dl Ctin Rosca maram sef UPU ca daca au plecat isi asuma RUSINE .
    Ar trebuii sa se sesizeze Politia din oficiu .
    Si sa nu va mai lase sa profesati niciodata .
    Cine greseste sa plateasca .
    Va spalati pe maini imediat .
    Sunt doctori care au terminat rezidentiatele cu note mari dar nu au loc de hahalerele din sistem care spun ca sunt stresati si obositi .
    Pai daca sunteti stresati si obositi stati acasa fratilor nu mai nenorociti lumea .
    Acest punct de vedere ar trebuii publicat sa il vada lumea ca sa iese in strada si sa le ceara socoteala si doctorilor nu numai sistemului .
    Sunt doctori care sunt angajati ai spitalului Judetean care dupa doua ore de frecat duda in spital sau in policlinica se duc la clinicile private unde au contracte si dupa turul de forta prin clinici se mai duc acasa unde au cabinet privat .
    Pai cum sa nu fie obositi dupa asa tur de forta si cand vin la munca la stat STAU si iarasi de la capat .
    RUSINE .

  12. Ce ticalosi paseaza vina asupra familiei pai cand vezi ca iti moare copilu si o tuta de la urgenta iti spune ca trebuie sa astepti 5 ore nu cauti sa rezolvi in alta parte.Sau poate ca trebuia data o atentie

  13. Domnule Rosca , nepasarea d-voastra si-o asuma cineva? oamenii nu sunt obiecte , nu este necesar ca unui om sa-i fie mai rau pt a fi bagat in seama nu credeti domnule Luncan?….ma scuzati Rosca

    1. Atita timp cit societatea civila,noi cetateni nu luam atitidine ferma,nu numai comentarii de care astora oricum nici nu le pasa,cum nu lea pasat nici de acel suflet,care poate s-a dus intr-o lume mai buna,asa v-om poti toti.Pentru simply motiv ca este un sistem bolnav.Bolnav datorita nepasarii si lipsei noastre de reactie.Dzeu s-o odihneasca !

      1. Cred ca l as fi strans de gat pe acel medic de garda care a fost de o indolenta crasa! Lucrurile nu trebuie lasate asa si trebuie facut plangere in instanta, iar pentru acei medici si asistente total incompetenti (e)care din pacate viata unui om egal Zero afara din sistem sau cred ca li s ar potrivi mai degraba munca de joa, spalatul toaleteor al holurilor poate ca aici sigur s ar pricepe; am citit un articol in care medici rezidenti fffff buni raman.someri, pacat, trebuie ca toti care contribuim pt acest sistem medical infect sa nu tacem din gura , sa iesim.in.strada si sa cerem.demisia de urgenta, evitand astfel moartea altor oameni!/e revoltator ce s a intamplat!