primăria sibiu – anchetă la acoperișul grădiniței de pe care au căzut țiglele pe mașini

Municipalitatea sibiană a demarat o anchetă în urma incidentului de miercuri de la prânz la Grădinița numărul 20. Primăria spune că acoperișul respectiv a fost reparat în 2016 și că este în garanție. Două mașini au fost avariate de țiglele smulse de suflul unui avion ce a aterizat pe Aeroportul Internațional Sibiu.

Incidentul în urma căruia două autoturisme au fost avariate destul de serios miercuri, a devenit obiectul unei anchete a primăriei Sibiu. ”Poliția Locală Sibiu a primit în data de 3 ianuarie o sesizare cu privire la căderea unor țigle de pe acoperișul grădiniței nr. 20 din Piața Iancu de Hunedoara. Agenții de Poliție și reprezentanți ai Serviciului Public de Administrare a Unităților de Învățământ s-au deplasat în teren și au asigurat perimetrul unde au căzut țiglele, prin amplasarea unei benzi semnalizatoare”, se arată într-un răspuns la o solicitare Ora de Sibiu.
VEZI AICI FOTO ȘI MAI MULTE DETALII LEGATE DE ACEST INCIDENT
Acoperiș reparat în 2016
Reprezentanții primăriei spun că acoperișul clădirii respective a fost reabilitat în decembrie 2016, deci este într-o stare bună. ”Lucrările se află încă în garanție și, prin urmare, Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ a convocat constructorul și a dispus repararea zonei afectate din acoperiș, prin completarea și așezarea țiglelor”, spune Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.
CITEȘTE ȘI: FOTO Țigle smulse de pe un acoperiș de suflul unui avion. Două mașini avariate
Se caută o altă soluție tehnică
Primăria Sibiu, prin Serviciul de Administrare a Unităților de Învățământ, caută acum o soluție alternativă care să nu mai ducă la apariția unor astfel de incidente. ”Având în vedere faptul că în zonă astfel de incidente au survenit frecvent cel mai probabil din cauză că aceasta este situată pe culoarul de aterizare și decolare a avioanelor de pe Aeroportul Sibiu, serviciul amintit va adopta o altă soluție tehnică de prindere a țiglelor pentru ca astfel de incidente să fie evitate pe viitor”, mai spune Mirela Gligore, de la Biroul de Presă al Primăriei Sibiu.

Păgubiții și-au scos autorizații de reparații
Între timp proprietarii celor două mașini avariate au mers la poliție. ”La sediul Biroului Rutier Sibiu s-au prezentat doi conducători auto cărora li s-au eliberat autorizații de reparație”, spune Elena Welter de la IPJ Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu