sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum

De câte ori nu v-ați dorit să plecați într-o vacanță, dar nu ați știut în ce parte să o luați, cum să o planificați, unde să vă cazați? Nu e nimic complicat, dar puțin ajutor nu strică niciodată. Iar informațiile utile sunt binevenite de la cineva care a trecut prin locul acela, a mâncat la restaurantul acela, a vizitat muzeul acela….deci, știe despre ce vorbește.

Și aici, în Sibiu, avem o astfel de persoană, pasionată de călătorii, care scrie despre ele și care împărtășește și cu alții experiențele sale. Este vorba despre Alexandra Cristian, ”proprietara” unui blog de travel – www.alexandracristian.ro

sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum

Călătoriile – pasiunea ei
Alexandra are o pasiune care a crescut o dată cu anii- călătoria. De când se știe i-a plăcut să descopere locuri noi, oameni și tradiții diferite. A călătorit în străinătate, dar foarte mult și în România. ”De aproximativ zece ani călătoresc foarte mult. Sunt pasionată de istorie, așa că în călătoriile mele îmi place să descopăr biserici fortificate, conace vechi, bisericuțe cu o poveste…”, spune Alexandra.sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drumCel mai bine cunoaște zona Transilvaniei. ”Transilvania este preferata mea. Cam 100 de kilometri în jurul Sibiului am văzut cam tot ce se putea vedea. Sate, ulițe, locuri uitate…toate le-am bătut la picior, pentru că numai așa poți simți istoria și tradiția locului”, este de părere Alexandra.

sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum

Idei și sfaturi
Și pentru că în atâția ani Alexandra a adunat o serie de informații, de ponturi, acum doi ani s-a gândit că ar fi bine să le împărtășească și altora. Așa că s-a făcut bloggeriță de travel, asta pe lângă job-ul ei de specialist marketing la Shopping City Sibiu. sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum”Cam de un an scriu mai intens pe blog. Nu mi-am dorit să scriu neapărat despre cum m-am simțit eu în locurile în care am fost, ci să ofer informații utile. Unde te poți caza, cât costă, unde se poate mânca și la ce prețuri, ce e de văzut în anumite zone și cum se ajunge în locurile mai puțin cunoscute, dar extrem de frumoase”, povestește Alexandra. Și așa s-a născut www.alexandracristian.ro, locul unde indecișii înainte de o vacanță pot găsi informații care să îi ghideze.

sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum

Străinătatea – e și ea de văzut
Chiar dacă Alexandra încearcă să promoveze cât mai mult locurile din România, pe blogul ei se regăsesc informații din multe țări pe care le-a vizitat. ”Tot ce este important de făcut într-un loc, în locurile pe care le-am văzut, se regăsește în blog. Am văzut orașe mari, orășele pitorești, am mâncat mâncare tradițională, am luat contact cu culturi mult diferite e alte noastre. Și m-am confruntat și cu lucruri bizare, de care cei care îmi citesc sfaturile se pot feri mai ușor. De exemplu, în luna de miere am mers în Maldive și Sri Lanka. Citisem că în Sri Lanka, după ce cobori din avion, taximetriștii îți smulg pur și simplu bagajele din mână, ți le aruncă în mașină, ca să le dai apoi bacșis. Am pățit și noi lucrul ăsta, și deși trebuia să îl prevăd, tot m-a șocat”, povestește Alexandra.sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum

Un blog mult despre România
Blogul Alexandrei promovează România și locurile ei frumoase. Avem atât de multe de văzut aici, și atât de multe lucruri pe care turiștii le-ar putea vedea, în afara marilor obiective. ”Am fost de exmplu la Cheile Nerei, un loc absolut superb. Doar că până am ajuns acolo am mers pe un drum foarte, foarte rău. Am putea atrage turiști cu ceea ce avem aici, dacă s-ar investi în infrastructură. În multe locuri dacă reușești să ajungi, chiar în lipsa indicatoarelor și a drumului practicabil, nu ai ce să faci. Nu ai unde să găsești informații despre locul acela și despre istoria lui…”, împărtășește Alexandra experiențele ei. Sibianca spune că de curând a descoperit un sat unde mai locuiesc 7 oameni. ”Senzația pe care am avut-o când m-am plimbat pe ulițele acelea părăsite, să vezi casele care o dată au fost locuite…este unic. Străinii chiar și din așa ceva fac un mega punct de atracție. Noi trebuie să învățăm să ne vindem”, spune Alexandra.

sibieni care contează: blogul de călătorii al alexandrei te învață cum să pleci la drum

Așa că dacă aveți câteva zile libere și nu știți unde să mergeți, vizitați blogul Alexandrei. Este o adevărată sursă de inspirație, iar acolo veți găsi cam tot ce trebuie să știți despre locurile din România și străinătate. Și se actualizează destul de des.

Ultima oră

Participă la discuție

2 Commentarii

  1. pai si scuza-ma cercetarea pe ce sa o faci daca nu exista oameni ca Alexandra care sa-ti puna TIE aceste informatii…pentru cercetare la dispozitie…
    sau ai cumva impresia ca informatiile apar de la Doamne Doamne…nu in spatele lor sunt niste oameni care muncesc, isi sacrifica propriul timp ,…ca tu sa nu iei ”TEAPA”
    eu in locul tau as spune multumesc

  2. bullshit, sa fie nevoie sa-ti spuna altul unde sa mergi in vacanta. asta-i doar pentru putorile alea care nu sunt in stare sa faca putina cercetare inainte de a pleca intr-o excursie