video: senzații tari pe cel mai lung pod de sticlă din lume

Podul de sticlă cel mai lung din lume s-a inaugurat în weekeend în provincia chineză Hebei. Podul se intinde pe o lungime de 488 de metri și este suspendat peste o vale pe o porțiune de 218 metri.

Structura construită de firma Bailu Group a fost inaugurată cu o ceremonie la care au aistat peste 3000 de turiști, care au putut încerca senzația stranie de a trece pe un pos transparent de sticlă, între doi pereți stâncoși, în parcul natural Hongyagu.

YouTube video

Podul este format din 1077 de plăci de sticlă de numai patru centimetri grosime, care sunt susținute de o structură întărită cu 12 cabluri de vanadiu, cu o greutate de 126 de tone, dar capabile să reziste la cutremure cu magnitudini de până la 6 grade pe scara Richter și uragane de forța 12, maxima pe scara Beaufort. Podul poate susține peste 300 de persoane pe el, dar nu este permis accsul a mai mult de 600, din motive de siguranță.

Structura este verificată zilnic iar oamenii de pază sunt gata oricând să asiste turiștii care nu fac față senzației. Până la acest pod, cel mai lung pod de sticlă avea 430 de metri, tot în China, în parcul natural Zhangjiajie, locul care a inspirat  Munții Aleluya din filmul ‘Avatar’. Acesta păstreaza recordul de înălțime, fiind suspendat la 300 de metri deasupra unei văi. NU e deloc usor sa traversezi un astfel de pod daca ai frică de înălțime.

YouTube video

Ultima oră

Comentariul meu