foto – haosul din cartierul arhitecților. strada pe care nimeni nu și-o asumă

Problemele de pe Calea Cisnădiei nu sunt nici pe departe de a fi rezolvate. Administrația locală se spală pe mâini atunci când vine vorba de rezolvarea lor, iar locuitorii au ajuns la capătul răbdării. Așa se întâmplă și pe strada Paul Smărăndescu.

Sunt cel puțin 5.000 de locuitori în cartierul răsărit la marginea Sibiului, dar care se află în administrarea orașului Cinsădie. Vorbim de cartierul Arhitecților, un cartier în care problemele sunt din ce în ce mai multe, iar rezolvările din ce în ce mai puține.
Este deja de notorietate schimbul de corespondență între locuitorii de aici și primăria Cisnădie. Fie că vorbim de traficul infernal de la orele de vârf, de asfaltarea unor străzi sau de lipsa transportului în comun, lucrurile nu și-au găsit rezolvare.

Paul Smărăndescu – strada nimănui
Locuitorii de pe una dintre cele mai noi artere din cartierul Arhitecților, strada Paul Smărăndescu, au ajuns în pragul disperării. O parte dintre ei și-au expus problemele într-o corespondență cu primăria Cisnădie. Oamenii au vrut să știe de ce strada nu se asfaltează, de ce este neluminată sau semnalizată corespunzător. foto – haosul din cartierul arhitecților. strada pe care nimeni nu și-o asumăDupă câteva zile a venit și răspunsul sec de la Primărie. ”Aspectele ce țin de asfaltarea străzii și plombarea gropilor sunt în sarcina persoanelor fizice sau juridice care au inițiat PUZ-ul/PUD-ul în zona respectivă. Strada Paul Smărăndescu nu a fost preluată de domeniul public”, se arată în răspunsul Primăriei Cisnădie, un răspuns care de altfel seamănă izbitor de tare cu altele date și unor solicitări din trecut venite din partea locuitorilor cartierului Arhitecților.
Revoltați de acest răspuns, oamenii au trimis acum o sesizare către prefectura Sibiu, de acolo unde speră să primească o mână de ajutor.

Se simt neputincioși
”Din păcate noi locuitorii străzii Paul Smărăndescu suntem proprietarii și peste drum. (…) Oricât am vrea nu putem să asfaltăm din forțe proprii sute de metri de stradă. Pe acest drum trec zilnic mașini de mare tonaj, zeci de betoniere… Am sesizat și poliția Cinsnădie.. Casele au pereții crăpați, gardurile distruse.. ”, povestește Adelin Ștefanache, unul dintre locuitorii pe strada Smărăndescu.foto – haosul din cartierul arhitecților. strada pe care nimeni nu și-o asumă
În sesizarea depusă la prefectura Sibiu, este adusă din nou în discuție și problema traficului pe Calea Cisnădiei. ”Între 7.45 – 9.00 și 17.00 – 18.30 facem și câte o oră ca să parcurgem cu mașina o distanță de 800 de metri, până la intrarea în Sibiu”, se mai arată în sesizarea depusă la prefectura Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu