peste 400 de copii de pe valea hartibaciului au fost testați oftalmologic. totul a fost gratuit

Pentru elevii de clasa pregatitoare din 32 de scoli de pe Valea Hartibaciului Mos Craciun a venit anul acesta mai devreme.

In octombrie si noiembrie, 400 de copii au beneficiat de testare oftalmologica gratuita in cadrul campaniei „Priveste-ti viitorul cu ochi buni!” organizata de Fundatia Polisano. Cei mai multi dintre ei au dat pentru prima data in viata ochii cu un oftalmolog.
„ Am demarat aceasta campanie pentru a depista cazurile de ambliopie – o afectiune cunoscuta sub numele de „ochiul lenes” – si deficientele severe de vedere care impiedica performanta scolara a copiilor”, spune doamna Catalina Costache, director executiv al Fundatiei Polisano. „Ne-am concentrat asupra elevilor din clasele pregatitoare pentru ca la varsta lor corectarea ambliopiei si a deficientelor de vedere se pot face usor si cu sanse mari de succes. Am ales Valea Hartibaciului pentru ca e o zona mai saraca si stim, din proiecte anterioare, ca multi parinti nu-si pot permite sa-si duca copiii la doctor pentru control oftalmologic”, adauga doamna Costache.
„Vederea este esentiala pentru copii. Proiectul este foarte binevenit, apreciem faptul ca Fundatia Polisano vrea sa le asigure copiilor o vedere sanatoasa si sa sensibilizeze parintii in privinta importantei controlului oftalmologic”, a declarat doamna Mihaela Aldea, directoarea Scolii Gimnaziale din Chirpar.
Campania a inclus scolile din toate cele 15 localitati de pe Valea Hartibaciului. In urma testarii, 57 de copii din cei 400 au fost depistati cu deficiente de vedere. Ei vor beneficia de o consultatie suplimentara gratuita, asigurata de Fundatia Polisano, in cabinetele oftalmologice Polisano din Sibiu si Agnita. Proiectul a fost initiat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Sibiu si se bucura de sustinerea financiara a Fundatiei Auchan si de implicarea angajatilor magazinului Auchan din Sibiu.
Fundatia Polisano este o organizatie non-guvernamentala, non-profit, care ofera prin proiectele sale o sansa la viata si acces la servicii medicale copiilor din familii sarace si comunitati defavorizate.

Ultima oră

Comentariul meu