flashmob-urile din sibiu au ajuns în huffington post. reportaj amplu despre ''vă vedem din sibiu''
Foto Facebook Va vedem din Sibiu

Protestul mut inițiat la Sibiu împotriva modificărilor legilor justiției a adunat tot mai mulți adepți, dar ecourile sale se aud mai departe de granițele României. Ineditul mișcării a atras atenția reportetilor de la Huffingron Post care i-au dedicat un articol.

”Probabil ați auzit de protestele din România. În 31 ianuarie, în toiul nopții, Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență- OUG13, prin care practic se dezincrimina corupția. Acest lucru a provocat cel mai mare protest de după căderea comunismului în 1989 și a creat un nou model de luptă pentru justiție și democrație. ..Acum Guvernul României s-a întors acolo, iar protestele sunt și ele reluate în forță. De data aceasta a apărut un nou gen de protest într-un oraș din Transilvania- Sibiu- ”Vă vedem””, începe reportajul din Huffington Post, care continuă apoi cu un interviu cu scriitorul Radu Vancu, unul din sibienii care se află la proteste în fiecare zi.

Acesta i-a explicat reporterului ce înseamnă mișcarea ”Vă vedem din Sibiu”. ”În decembrie PSD a început o nouă campanie pentru schimbarea legilor justiției. Aceasta nu are alt scop decât acela de a-l salva din nou, pe același Liviu Dragnea, dar acum schimbările produc mai mult rău: afectează întreg sistemul judiciar și sunt făcute pentru a favoriza infractorul, și nu pe cel nevinovat”, spune Radu Vancu în Huffington Post.

”După ce s-a aflat despre aceste posibile modificări, oamenii au ieșit din nou în stradă. La Sibiu a avut loc o adunare ad-hoc a reprezentanților societății civile. S-a organizat un sit-in în fața sediului PSD, care a durat 60 de ore neîntrerupt. Apoi s-a oprit această mișcare din respect pentru Regele Mihai care a decedat. Au loc totuși, în fiecare zi, la ora 12, flash-mob-uri tăcute în aceeași zonă lipsită de corupție, cum am numit-o. Pagina de Facebook a mișcării a devenit virală- în trei zile a crescut la 1 milion de vizitatori și se îndreaptă către 2 milioane”, a declarat Radu Vancu pentru Huffington Post.
Scriitorul sibian a spus că protestatarii se bazează pe sprijinul Președintelui Klaus Iohannis, care a sprijinit mișcările anticorupție de la începutul anului, iar acum va depinde de el dacă aceste legi vor intra în vigoare sau nu.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu