update - angajați amenințați cu pistolul la ocna sibiului pentru că și-au cerut salariile restante

Pare un scenariu desprins din filme, dar este cât se poate de real. O parte din angajații unei firme ce construiește șeminee sunt neplătiți de mai bine de trei luni, iar patronatul a încercat să îi calmeze cu amenințări cu un pistol.

UPDATE 2 – Patronul recunoaște
Patronul firmei SC THERMOPLUS HEIZTECHNIK SRL din Ocna Sibiului recunoaște că a scos pistolul și l-a îndreptat către angajații lui, dar că a făcut acest gest la nervi și după ce s-a simțit amenințat. VEZI AICI ce a declarat.

UPDATE – Poliția s-a autosesizat și face cercetări
IPJ Sibiu s-a autosesizat în acest caz și face cercetări la fața locului. ”S-a declanșat o anchetă pentru a verifica circumstanțele producerii acestui incident”, spune Elena Welter de la IPJ Sibiu.

ȘTIREA INIȚIALĂ
Mai mulți angajați ai firmei producătoare de șeminee SC THERMOPLUS HEIZTECHNIK SRL din Ocna Sibiului au trăit miercuri clipe de coșmar. Unul dintre angajați, Sorin Hanzi ne-a mărturisit că el și restul angajaților nu și-au mai primit salariile de trei luni.
Miercuri au ajuns la capătul răbdării și au mers peste patron în birou să îi ceară lămuriri. Au fost la un pas de a fi împușcați cu un pistol. ”Noi i-am tot spus să ne dea banii, dar ne-a tot mințit până acum. Că săptămâna viitoare, că cealaltă… Și azi (n.r. – miercuri), vreo 10-15 angajați am fost la el să ne cerem banii. La un moment dat a scos un pistol din birou și a zis că ne împușcă dacă nu plecăm… Că de ce îi cerem lui bani?”, povestește bărbatul.
Sorin Hanzi spune că angajații i-au explicat patronului lor că ei nu cer altceva decât dreptul lor, banii pentru care au muncit. ”Noi am tot întrebat când ne dă banii, dar nu am primit niciun răspuns. Așa că am plecat din birou… Știm că firma e în insolvență, și dacă ne dă afară, măcar să ne luăm banii pentru care am muncit până acum și care ni se cuvin”, spune Sorin Hanzi.
Până la ora publicării acestui articol, reprezentanții firmei nu au răspuns apelurilor telefonice din partea reporterului Ora de Sibiu. foto: arhivă

Ultima oră

Participă la discuție

8 Commentarii

  1. Daca mai aveti de recuperat bani de la el trece zilnic dimineata prin Selimbar cu un Mercedes Negru are VWV sau asa ceva la numar.

  2. A fost legitima aparare. Au intrat cu injuraturi si mi sa parut ca unul din ei avea un briceag ascuns. Sunt niste bulangii care incearca doar sa imi strice reputatia

  3. Acesta este un animal nu este om. Cum poate face asa ceva cu angajatii care muncesc pentru el si ii aduc bani… Un nesimtit

  4. Este un patron rau si il cred in stare de asa ceva. Am avut ocazia sa il cunosc cu cativa ani in urma si vreau sa va spun ca numai invarteli face si prosteste pe toti angajatii

  5. Si eu cunosc situatia. E putin spus in articol. E mult mai grav in realitate. Patronul Cosmin e un lucru slab sper sa ajunga acolo unde ii e locul, dupa grati.