protestul ”vă vedem din sibiu” – presiuni pe electrica și jandarmerie, legat de branșamentul la curent
Foto Va vedem #din Sibiu - Facebook

Protestul pașnic ”Vă vedem din Sibiu” are parte de presiuni din ce în ce mai mari. Electrica și Jandarmeria au verificat dacă branșamentul la curent este legal. Au făcut lucrul acesta de două ori în două zile, lucru mărturisit de cel care a ”îndrăznit” să le permită protestatarilor să se cupleze la rețeaua de electricitate.

Silviu Scrob, un tânăr sibian care are biroul chiar deasupra sediului PSD Sibiu, a intrat în vizorul celor de la Electrica și al Jandarmeriei, după ce a permis protestatarilor de la ”Vă vedem din Sibiu”, să se cupleze la rețeaua electrică.
Astfel a început o anchetă în toată regula, legat de legalitatea acestui branșament. Controalele au fost efectuate în două rânduri, iar deocamdată protestatarii au curent în continuare. ”Asta seara Rezistenta Sibiana – Va Vedem au primit din nou curent, episodul 2. Din nou au venit agenti de la Jandarmerie impreuna cu doi reprezentanti ai SC Electrica SA sa investigheze de unde avem noi curent. Au constatat ca avem curent, din nou, dintr-o sursa contorizata si platita. Au raportat constatarile. Reprezentantii Jandarmeriei, vizibil deranjati de faptul ca avem curent au zis ca e ilegal, ca nu e normal … Au incercat cateva explicatii oprindu-se intr-un final la faptul ca nu am protejat cablurile. Ca e pericol pentru populatie, pentru trecatori. I-am dat drepate si am protejat cablurile.
Reprezentantii SC Electrica SA, dupa ce au raportat ca bransarea este dintr-o incinta contorizata, au fost resunati si li s-a cerut sa faca cumva sa intrerupa furnizarea. Nu au avut cum. Pe domnul Dogaru, seful Jandarmeriei Sibiu il cunosc personal. Il cunosc ca om care apara drepturile cetatenilor si imi imaginez cat de greu trebuie sa-i fie sa-si indemne institutia si subalternii impotriva drepturilor constitutionale ale cetatenilor. Pe noul director al SC Electrica SA nu-l cunosc, dar prin cele doua actiuni intreprinse astazi (de investigare si incercare a intreruperii alimentarii electrice a Rezistentei Sibiene – Va Vedem) trag concluzia ca o institutie privata (SC Electrica Sibiu) este transformata in “organ de opresiune” impotriva manifestarilor democratice ale cetatenilor cu care locuieste in orasul Sibiu. Mentionez ca azi am citit contractul cu electrica si nu am intalnit restrictie in a trage un cablu afara din locuinta sa consum curent contorizat si platit. Daca stie cineva vreo lege care interzice consumul de curent in afara locuintei sa ne spuna si noua sa ne oprim luminitele de craciun instalate pe geam, priza montata exterior ca sa ne incarcam masina electrica, sa stim ca nu mai putem iesi cu curent sa suflam zapada sau frunzele denpe trotuar s.a.m.d. Ca poate vine Jandarmeria si SC Electrica SA in control. Si poate stie cineva cine din SC Electrica SA isi asuma actiunile intreprinse astazi? Sa fie noul director?”, a povestit Silviu Scrob, pe pagina de Facebook – Vă vedem din Sibiu.

CITIȚI ȘI: Protestul ”Vă vedem din Sibiu” AVIZAT FAVORABIL de primărie
Între timp protestul merge mai departe, iar miercuri de la 12.00 are loc un nou flashmob, în fața sediului PSD, iar toți doritorii sunt invitați să participe.

Reamintim de asemenea că PSD Sibiu a condamnat printr-un comunicat de presă protestul ”Vă vedem din Sibiu”, acuzând printre altele protestatarii că își maltratrează copiii (VEZI AICI COMUNICATUL).
CITIȚI ȘI: ”Vă vedem din Sibiu”, demontează public comunicatul PSD-ului. Cu un drept la replică în șapte fraze sincere și solide

Ultima oră

Comentariul meu