video - summitul european din 2019 va fi în zona centrală a sibiului. primăria e cartier general

Anul 2019 va fi probabil cel mai important an pentru România ca membru al Uniunii Europene, iar Sibiul este punctul central al Summit-ului care va avea loc aici.

Imediat după ce s-a făcut anunțul că adunarea se va ține la Sibiu, factorii implicați în organizare au început să pună la punct detaliile. Astfel, s-a hotărât deja unde vor avea loc întâlnirile. ”La Primăria Sibiu va avea loc întâlnirea șefilor de stat, în Piața Mică va fi organizat un loc pentru presă și invitați, în Piața Mare de asemenea vor fi amenajate diferite locații pentru ce va mai fi nevoie”, a dezvăluit primarul Sibiului.

Astrid Fodor spune că Sibiul va contribui din bugetul propriu la organzairea acestui eveniment. ”Este o onoare pentru Sibiu, dar și o responsabilitate. Guvernul însă trebuie să înțeleagă că acesta este summit-ul României, nu al Sibiului, și trebuie susținut financiar de către ei”, spune primarul.

”A fost o surpriză nominalizarea Sibiului pentru un astfel de eveniment, cu atât mai mult cu cât propunerea a venit din partea președintelui comisiei europene. El este un fan al Sibiului, iar orașul acesta transmite energie pozitivă, oamenii, locurile…eu sunt sigură că vom fi pregătiți pentru acest eveniment”, a declarat Astrid Fodor.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu