Zeci de sibieni au ales să fie prezenți sâmbătă în Muzeul în Aer Liber pentru a vedea pe viu cum se taie un porc. Oamenii au putut apoi să savureze deguste din produse. Pomana porcului a fost la mare căutare. Duminică între 11 – 16 puteți să participați din nou la acest eveniment.
Muzeul ASTRA continuă promovarea produselor și culturii gastronomice tradiționale, iar Ignatul este unul dintre acestea. Așa că sâmbătă și duminică vizitatorii pot vedea cum se taie un porc și vor putea să urmărească etapele de pregătire a bucatelor tradiționale din carne de porc și să deguste următoarele preparate: pomana porcului, cârnați, caltaboș, jumări și tobă.În cadrul Târgului de țară la Ignat a fost pârlit cu paie și apoi tranșat un porc de aproximativ 200 de kg, iar evenimentele dedicate Igantului vor avea loc în ambele zile, între orele 11-16.,,În cadrul Târgului de țară la Ignat se respectă tradiția culinară veche de sute de ani. Vizitatorii Muzeului ASTRA au ocazia să redescopere astfel bucatele tradiționale, pregătite ca pe vremuri. Pe de altă parte, e important ca ei să știe că pot să și guste din ele. E un prilej foarte bun de a reliefa încă o dată că Muzeul ASTRA, prin aceste demonstraţii culinare interactive, este un veritabil pol al culturii, dar și al tradițiilor gastronomice din universul satului românesc.” , a declarat Ciprian Ștefan, managerul general al Muzeului ASTRA.Iar oamenii nu au așteptat prea mult invitația și au mers în muzeul în Aer Liber ca să vadă pe viu acest lucru, dar și la plimbare, profitând astfel de vremea frumoasă de afară.