video tursib-ul schimbă parcul auto. primarul astrid fodor spune că totul e gata până în 2019

Tursib-ul își înnoiește parcul auto. Primarul Astrid Fodor spune că până în 2019 vor fi înlocuite toate autobuzele vechi.

Tursib-ul a intrat într-un proces de modernizare. S-a început cu autobaza, care a fost construită într-o locație nouă și a devenit astfel una din cele mai moderne din țară. Se continuă acum cu schimbarea parcului auto.

Achiziționarea de autobuze noi este a doua etapă a modernizării Tursib. S-a demarat deja procedura de achiziție de către Primăria Sibiu a 10 autobuze noi, euro 6, dotate cu toate facilitățile necesare unui transport modern. ”Dacă nu vor exista contestații, acestea ar putea ajunge la Sibiu la finalul lunii iulie. În paralel Tursib-ul va achiziționa, printr-un împrumut de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare 50 de autobuze. 35 dintre acestea vor fi de 12 metri, la fel ca și cele cumpărate de Primărie, iar 15 vor fi de 18 metri”, a declarat primarul Sibiului, Astrid Fodor.

A treia etapă a modernizării transportului în comun din Sibiu constă în achiziționarea de autobuze electrice. ”Ne gândim la acestea, vor fi probabil 40- 45 de astfel de autobuze, dar asta va mai dura puțin, pentru că trebuie făcut un studiu de trafic și unul de oportunitate. Dar, dacă totul va merge bine, cel mai probabil în primăvara lui 2019 baza auto a Tursib va fi complet schimbată, iar transportul în comun din Sibiu va fi unul modern. Și sper ca sibienii să folosească în număr cât mai mare acest fel de transport, pentru că va fi unul eficient”, spune Astrid Fodor.

Pe lângă autobuzele noi se vor achiziționa și stații de încărcare pentru cele electrice, sisteme de ticketing, se vor instala afișaje electronice în stații, la fel ca și în autobuze.

Ultima oră

Comentariul meu