fotbaliștii de la fc hermannstadt au fost la căsuţa shoebox din târgul de crăciun din sibiu

În pragul sărbătorilor de iarnă, fotbaliștii sibieni și-au propus să aducă zâmbetul pe fețele copiilor care provin din familii defavorizate și altfel decât prin reușitele de pe gazon. Joi seara, însoțiți de președintele clubului, Teodor Birț, „alb-roșii” s-au prezentat la Căsuța Asociației „We Help” din Târgul de Crăciun, fiecare purtând în brațe câte o cutie de pantofi frumos ambalată, în care au pus daruri care vor ajunge la copii.

Fotbaliștii sibieni au profitat de ocazie pentru a se reîntâlni încă o dată cu suporterii care au ales să le urmeze exemplul, fotografiindu-se alături de aceștia și oferind autografe.

fotbaliștii de la fc hermannstadt au fost la căsuţa shoebox din târgul de crăciun din sibiu„Pentru oricine Crăciunul este sărbătoarea copilăriei, o perioadă frumoasă a anului, în care toată lumea este încărcată de sentimente frumoase, de bucurie. Evident, fiind copil, m-am bucurat în fiecare an de venirea moșului, iar acum, ca părinte, încerc să aduc aceeași bucurie copilului meu. Vreau să îi felicit pe cei care au organizat această manifestare și vreau să precizez că nu suntem la prima colaborare cu dânșii. Am mai avut una în trecut, i-am invitat la un meci, împreună cu mai mulți copii de la o casă de copii. Sperăm ca, pe viitor, să îi avem alături la cât mai multe astfel de acțiuni. Îi felicit pentru ceea ce fac. Este un lucru deosebit că există oameni care se preocupă și de cei care au mai multă nevoie de ajutor, de un zâmbet.”, a declarat cu această ocazie președintele clubului FC Hermannstadt, Teodor Birț.

fotbaliștii de la fc hermannstadt au fost la căsuţa shoebox din târgul de crăciun din sibiu„Ne-am bucurat foarte mult să avem alături de noi întreaga echipă FC Hermannstadt. Au venit toți băieții cu cutii ShoeBox. Le-am explicat unde ajung aceste cutii. Unii dintre ei chiar au fost emoționați, am văzut că le-au dat lacrimile, pentru că mesajul este unul foarte frumos. Ideea este ca într-o cutie de pantofi să înpachetăm lucruri sau dulciuri, iar acestea vor ajunge la copilașii care nu au norocul pe care-l au alții, ca sub bradul de Crăciun să găsească daruri. Prin ajutorul sibienilor, inclusiv al celor de la FC Hermannstadt, încercăm să aducem zâmbetul pe fețele câtor mai mulți copilași din oraș și chiar din județ”, a afirmat Ioana Pureca Dăncăneț, președintele Asociației „We Help” Sibiu, inițiatoarea ShoeBox la Sibiu.

Fotbaliștii echipei FC Hermannstadt au rememorat, cu această ocazie, vremurile copilăriei și zilele în care îl așteptau pe Moș Crăciun. „Îmi aduc aminte de cadourile pe care le primeam. Fiind copii, era o perioadă foarte frumoasă din viața noastră. Ne bucurăm că putem și noi să le facem cadouri celor mici”, a spus Iulian Popa.

fotbaliștii de la fc hermannstadt au fost la căsuţa shoebox din târgul de crăciun din sibiuConceptul ShoeBox presupune ca donatorul să ofere unul sau mai multe cadouri cu un volum rezonabil, care să încapă într-o cutie de pantofi. Cutiile trebuie să fie frumos ambalate și prezentate la centrul de colectare nesigilate, pentru a fi sortate în funcție de viitorul destinatar, fete și băieți cu vârste cuprinse între 2 și 18 ani. E important ca în cutiile respective să nu fie introduse produse perisabile, cum ar fi fructele sau produse lactate, ci dulciuri, articole școlare, jucării, produse de igienă personală etc.

Ultima oră

Comentariul meu