sechestru pus de primăria sibiu pe o biserică pentru o datorie de aproape 150.000 de lei

Municipalitatea sibiană a pus zilele trecute sechestru pe imobilul în care funcționează Biserica Creștină după Evanghelie Biruința. Totul pentru neachitarea taxelor și impozitelor locale către Primăria Sibiu.

Administrația locală sibiană a decis să pună sechestru pe imobilul din Bulevardul Victoriei de la numărul 42. Aici funcționează de ceva vreme Biserica Creștină după Evanghelie Biruința. Primăria a emis deja actele administrative fiscale de punere sub sechestru pentru recuperarea unor creanțe ce se ridică la peste 150.000 de lei, anunțul fiind făcut pe pagina oficială de internet, sibiu.ro. Clădirea în sine reprezintă o hală ce a aparținut fostei fabrici de textile, dar la care însă se pare că nu s-a făcut schimbarea de destinație. Biserica Evanghelică funcționează aici de mai bine de doi ani, iar singurul motiv pentru care s-a acumulat o asemenea datorie, este faptul că nu s-a făcut schimbarea de destinație. Așa s-a ajuns teoretic la o datorie așa de mare. sechestru pus de primăria sibiu pe o biserică pentru o datorie de aproape 150.000 de leiConform legislației în vigoare, cei de la Biserica Evanghelică ar putea să fie scutiți de taxe și impozite, doar în cazul în care pot demonstra în acte că la imobilul achiziționat în 2014 pe Victoriei, își desfășoară activitatea ca lăcaș de cult.
Primăria însă merge mai departe și a transmis reprezentanților bisericii că s-a pus sechestru pe imobilul respectiv și că se vor urma căile legale de recuperare a taxelor și impozitelor neachitate. Sursa foto: Facebook – Biserica Creștină după Evanghelie Biruința

Ultima oră

Comentariul meu