centrul de îngrijire copii aflați în fază terminală din sibiu nu mai e în prag de închidere

Reprezentanții Centrului de Ingrijire Paliativa Hospice din cadrul Asociaţiei „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice, au anunțat miercuri că au fost contactați de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate și că taxa de 12.000 de euro pentru reacreditare va fi recalculată.

’’Ca urmare a sesizării Guvernului asupra faptului că ne aflăm în imposibilitatea de a plăti suma cerută de către Autoritatea Naţională de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS) pentru reacreditarea Centrului de Ingrijire Paliativa Hospice din cadrul Asociaţiei „Dr. Carl Wolff” a Bisericii Evanghelice C.A. din România, centru finanţat în special din donaţii, am fost contactaţi de reprezentanţii ANMCS’’, a anunțat miercuri seară Ortrun Rhein, în numele Asociaţiei „Dr. Carl Wolff” .
Reamintim că în urmă cu două săptămâni, singurul centru din țară pentru copii aflați în fază terminală a fost pust în real pericol să nu mai poată funcționa. Deși îndeplinea toate condițiile sanitare și de igienă cerute, centrului din Sibiu i s-au cerut atunci nu mai puțin de 12.000 de euro pentru reacreditare. Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate a fost cea care a cerut acești bani. Acum însă situația pare să se normalizeze. ’’În urma discuțiilor purtate s-a constatat că este vorba de o greșeală de calcul care se va remedia. În momentul în care primim decizia, în care este menţionată suma recalculată pentru a fi plătită pentru reacreditare, o vom face publică’’, mai spune Ortrun Rhein,
în numele Asociaţiei „Dr. Carl Wolff” .

Ultima oră

Comentariul meu