a început goana după brazii de crăciun. prețurile ajung și la 300 de lei

De câteva zile cei de la Romsilva au dat undă verde tăierii și trimiterii spre comercializare a brazilor care vor fi împodobiți de sărbători în familiile din toată țara. Pe piață există însă și brazi din import. Prețurile variază de la 30 de lei până la 300 de lei.

Cu trei săptămâni înaintea Crăciunului, brazii sunt deja pe toate drumurile. Conform Digi24, preţurile pornesc de la 30 de lei şi pot trece de 300 de lei. Contează înălţimea, contează cât de bogate sunt crengile, dar şi ţara de provenienţă. Brazii în ghivece sunt, deocamdată, cei mai căutaţi. Pomii pot fi tăiaţi la bază sau scoşi cu tot cu rădăcini din pământ, pentru cei care îşi doresc ca după sărbători să-l replanteze.
’’După 2-3 săptămâni, îl încurajăm să îl replanteze în natură. Spre deosebire de brazii aduşi din alte ţări, acest brad poate fără nicio problemă să fie replantat oriunde în jurul Bucureştiului , pentru că s-a obişnuit să crească în zona de câmpie.”, a explicat pentru Digi24 Theodor Chiriac, șef Ocolul Silvic Brăneşti
Brazii româneşti în ghiveci, ajung până la 150 de lei. În piețele din aproape țara deja găseşti şi brazi de import, cumpăraţi de pe plantaţii private. Brazii sunt aduşi din Ungaria, Austria sau Danemarca. Preţul minim este de 59 de lei, dar pe măsură ce ne apropiem de sărbători, acesta va creşte.
Aşadar, în zilele dinaintea Crăciunului, veţi plăti pentru un brad de peste hotare de la 79 de lei până la 250 de lei.
Romsilva va recolta anul acesta 82.800 de pomi de Crăciun, din care 69.800 pomi brazi și 13.000 molizi sau alte specii rășinoase. Recoltarea a 33.800 pomi de Crăciun se va face din pădurile de stat, și 49.000 de puieți recoltați din pepinierele proprii.
Molizii se vând cu 10-20 de lei, brazii ajung la 30 de lei, iar pomii de Crăciun vânduţi în ghivece pot costa şi 180 de lei.

Ultima oră

Comentariul meu