actualizare meteo – ninsori și lapoviță, luni și marți, soare de joi până duminică

Dacă în aceste prime două zile de după minivacanță avem parte de o vreme rece și cu precipitații, meteorologii prognozează că de joi soarele își face apariția și va fi mai cald.

Ninsorile şi lapoviţa vor mai fi prezente luni dincolo de munţi, dar nu se vor aduna cantităţi mari de apă. În următoarele zile, vremea se va încălzi în mare parte a țării și valorile termice vor ajunge până la 10 grade sâmbătă, în sud și sud-est, anunță Digi24. Luni înnorările vor fi accentuate în interiorul arcului carpatic, unde local vor cădea precpitaţii sub formă de lapoviţă sau ninsoare, dar neînsemnate cantitativ. În restul teritoriului se va arăta şi soarele, iar câteva reprize de ploaie vor mai fi posibile doar prin Dobrogea. Vântul va fi alert în sud şi la munte, însă pe creste se vor înregistra chiar şi rafale de peste 60km/oră şi va fi viscol. Temperaturile vor fi cuprinse între minus 3 grade în Maramureş şi 8 grade Celsius pe litoral.
Până spre orele prânzului, cerul se va degaja treptat, luni, în Capitală, însă mercurul din termometre va urca până la cel mult 7 grade Celsius în centrul oraşului. Presiunea aerului se va situa la un nivel apropiat de cel confortabil. Până miercuri inclusiv, ninsorile şi lapoviţa vor mai fi prezente în vest, centru şi nord, însă pe suprafeţe tot mai mici.
Totodată, maximele nu vor mai trece 6-8 grade Celsius şi se vor semnala intensificări locale ale vântului. Joi în schimb, vremea va deveni frumoasă în cea mai mare parte a ţării, iar prin sud şi sud-vest se vor atinge din nou valori termice de 10 grade. Vremea frumoasă va ține până duminică, când se așteaptă precipitații.

Ultima oră

Comentariul meu