maraton de lectură publică la biblioteca astra dedicat filozofului constantin noica

Vino, luni – 4 decembrie, la Bibliotecă și citește românește din opera lui Constantin Noica, în semn de prețuire și respect pentru întreaga moștenire intelectuală curpinsă într-un logos inconfundabil și irepetabil.

În urmă cu 30 de ani, pe 4 decembrie 1987, Constantin Noica se stingea din viață la Spitalul Clinic Județean Sibiu. Graţie insistenţelor discipolilor săi şi prin intervenţia mitropolitului Antonie Plămădeală, Noica a fost înmormântat acolo unde îşi mărturisise dorinţa să fie înmormântat – în preajma Schitului din Păltiniş, lângă biserica cu hramul ”Schimbarea la faţă“.
Am ales ca zi pentru un maraton de lectură publică, 4 decembrie 2017, ziua trecerii în Lumină a marelui spirit gânditor și creator.
Cei care doresc să citească cu voce tare din opera lui Constantin Noica sunt așteptați și bineveniți în spațiul Maratonului de lectură publică amenajat în Foaierul Bibliotecii (parter – corp B, str. George Barițiu, nr. 7), deschis între orele 8:30 și 18:30.
Pentru primii pași din Maraton sunt așteptați elevii Liceului Teoretic ”Constantin Noica” din Sibiu, urmați de tinerii de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu, și de toți cei care au crescut întru spirit și prin intermediul sistemului de gândire și oglindire a lumii generat de Constantin Noica.
Gest de iubire, gest de recunoștință pentru un model care așteaptă să fie descoperit în întreaga sa complexitate.
Acțiune organizată de Biblioteca Județeană ASTRA Sibiu cu susținerea Consiliului Județean Sibiu.

Ultima oră

Comentariul meu