șelimbărul în straie de sărbătoare - spectacol emoționant al elevilor de la școala mihai viteazu

Elevii Școlii gimnaziale „ Mihai Viteazu” Șelimbăr și ai Școlii gimnaziale Veștem au aniversat în data de 28 noiembrie 2017 în cadrul Căminului Cultural Șelimbăr, Marea Unire prin cânt și joc popular, recitări de poezii patriotice, scenete istorice și multă voie bună.

România, țara în care ne simțim acasă, locul în care vorbim și simțim românește, țara în care ne-am născut, în care ne educăm și ne iubim copiii, în care râdem și plângem românește. România înseamnă trecut și viitor pentru majoritatea dintre noi, țara care și-a întregit hotarele în urmă cu 99 de ani, cu jertfa strămoșilor pe care îi omagiem anual. Când spunem 1 Decembrie 1918 spunem România Mare și de asemenea ne amintim eroii care au contribuit la Unire, Mihai Viteazu, Alexandru Ioan Cuza și regele Ferdinand Întregitorul.
Elevii Școlii gimnaziale „ Mihai Viteazu” Șelimbăr și ai Școlii gimnaziale Veștem au aniversat în data de 28 noiembrie 2017 în cadrul Căminului Cultural Șelimbăr, Marea Unire prin cânt și joc popular, recitări de poezii patriotice, scenete istorice și multă voie bună. Portul popular românesc îmbrăcat cu drag de elevii implicați în programul artistic a întregit peisajul de sărbătoare. Arborând tricolorul, simbolul nostru național, micii românași și-au demonstrat talentul în fața invitaților, cadre didactice, părinți, bunici, reprezentanți ai Bisericii, etc. Proiectul a fost posibil prin implicarea tuturor cadrelor didactice și a Asociației Culturale Play care ne-au ajutat copiii să se simtă apreciați la adevărata lor valoare, de mici patrioți, formați pentru a deveni oameni cu respect pentru trecut. În mesajele transmise prin cântecul patriotic a răzbătut dorul de Basarabia și Bucovina și fericirea de a trăi liberi într-o țară descătușată.
Ziua de 1 Decembrie semnifică ziua în care ne simțim români și ziua în care suntem mai aproape unii de ceilalți. „Trăiască România!”

Ultima oră

Comentariul meu