copiii din sibiu au devenit ocrotitorii pădurilor

Copiii sibieni au devenit ocrotitorii pădurilor, la evenimentul de lansare a cărții „Pădurea de brazi a copiilor” publicate de asociația „Joaca de-a ecologia”.

„Pădurea de brazi a copiilor” prezintă povestea unui băiețel care alege, de Crăciun, să salveze brazii, încurajându-și prietenii să procedeze la fel. Astfel, cu toții ajung, în primăvară, să își replanteze brăduții cu rădăcină, într-o pădure a copiilor, care să dăinuie peste ani și care să marcheze viitorul verde al generațiilor următoare.

„Crăciunul este adesea un prilej de bucurie și sărbătoare pentru noi oamenii, dar nu întotdeauna și pentru natură. Am ales să le insuflăm celor mici grija pentru copaci prin această poveste, inspirată din viață familiei mele. Primul brad al băiatului meu a fost replantat și crește odată cu el. Este un gest pe care îl putem face cu toții, pentru a le arăta copiilor că arborii sunt importanți pentru viitorul lor,” a declarat Raluca Faloba, președintele asociației „Joaca de-a ecologia”.

Evenimentul de lansare a inclus teatru și muzică pentru copii. Cei mici au descoperit povestea lui Tudor, personajul principal al cărții, printr-un spectacol de teatru de păpuși, cu participarea prietenilor de la „Fram Book Club” iar artista Teodora Pop le-a arătat micuților importanța copacilor, interpretând melodia „Ce ti-ar spune un copac”*.

Mai mult, cei mici au avut parte de o surpriză și au primit un brăduț cu rădăcină de la „City Flowers By Ioana Mihai Nechifor”, pe care să îl îngrijească. La finalul evenimentului, desfășurat sâmbăta trecută la Shopping City Sibiu, copiii au împodobit un brad cu rădăcină, s-au jucat și s-au pozat la căsuța „verde”.

Cartea „Pădurea de brazi a copiilor” este disponibilă la magazinul Aromo, pe Calea Dumbrăvii nr. 58. Aceasta poate fi personalizată și include sfaturi pentru replantarea brazilor cu rădăcină, conform recomandărilor Romsilva.

Asociația „Joaca de-a ecologia” a fost înființată la Sibiu și urmărește educarea copiilor în vederea protejării mediului, prin inițiative variate. „Curățenie cu cei mici în Parcul Sub Arini” este una dintre ele și stă la baza cărții „Prietenii naturii” lansate in martie anul acesta. Cartea se află în top 10 lansări în 2017 la Librăria Habitus, în funcție de numărul de exemplare vândute.Foto: Florin Tintea

 

Ultima oră

Comentariul meu