încă un weekend cu atmosferă de crăciun și evenimente frumoase în sibiu
Foto: Bogdan Brylynski - brylu.ro

În acest final de săptămână iubitorii teatrului și ai dansului cu siguranță că nu se vor plictisi. Nici ceilalți nu au fost uitați, așa că în Sibiu fiecare va găsi cel puțin un eveniment la care să participe.

Cotton Pub s-a închis pentru renovare, dar nu-i bai. Pentru că, dacă sunteți obișnuiți să mergeți pe strada Rațiu nr. 9 veți găsi totuși ceva de făcut. De exemplu, puteți lua masa la unul din cele mai bune restaurante din Sibiu- Trattoria Ciao Italia. Recent renovat și el, restaurantul are de oferit un meniu bun de tot, dar și o atmosferă unică. Despre noul look al restaurantului, aici.

Târgul de Crăciun este cu siguranță în top-ul locurilor de vizitat în acest sezon. E deschis până în 3 ianuarie, iar despre noutățile din acest an citiți aici.

„Saloanele ASTREI – Ediția a V-a. Tineri pictori emergenți” e o expoziție ce nu trebuie ratată. Va avea vernisajul vineri, de la ora 13 la Casa Artelor. Detalii despre cei care expun aflați de aici. 

Împlinirea a 200 de ani de la deschiderea pentru public a Muzeului Brukenthal este marcată printr-un simpozion organizat de Muzeul de Istorie Casa Altemberger. „200 de ani în promovarea patrimoniului cultural transilvan” are drept scop stimularea funcţiei ştiinţifice şi de cercetare a muzeului, prin valorificarea științifică a patrimoniului cultural național. Discuțiile au început joi, dar vor continua și vineri.

Conferințas specială FITS : Cultura și armata – doi poli ai încrederii în dialog va avea loc vineri, de la ora 18, la Librăria Habitus. Detalii despre eveniment, aici.

Sala Thalia va găzdui vineri de la ora 18 un concert de gală- Ziua bunelor maniere. Dirijor este Romeo Rimbu, iar solistul (vioara) este Remus Rimbu.

DAMEN – VALS de D.R Popescu este spectacolul de vineri seara de la Teatrul Radu Stanca. Piesa începe la ora 19, durează aproximativ o oră, iar un bilet costă 15 și 20 de lei.

Atelierul de…Meșterilit îi așteaptă pe cei mici sâmbătă, la Teatrul Gong. Atelierul coordonat de Aurelia Călinescu începe la ora 10 și 12, și durează o oră jumătate.

La ora 11, sâmbătă, tot la Teatrul Gong, începe piesa Prințesele Spion. Povestea este una contemporană, autorii încercând să explice o problemă frecvent întâlnită în orașele din România – distrugerea parcurilor și a spațiului verde – pe înțelesul unor copii între 3 și 5 ani. Spectacolul este o modalitate performativă pentru activarea conștiinței civice a copiilor în domeniul ecologic.
Producția afirmă dreptul parcului de a exista și dreptul copiilor la spațiul verde. Cu o folosire neașteptată a spațiului de joc, cu muzică ritmată și personaje fantastice pe care copiii le vor îndrăgi, „Prințesele – Spion” îi va ajuta pe cei mici să înțeleagă cât de important este un copac și, totodată, să creadă în puterea lor de a schimba lucrurile. Spectacolul se reia de la ora 18 și duminică de la ora 11.

Vulpoiul dupa H.D. Lawrence este spectacolul programat să înceapă sâmbătă la ora 19, la Teatrul Radu Stanca. Piesa în regia lui Florin Zamfirescu durează aproximativ o oră și 20 de minute, iar un bilet costă 10 și 15 lei.

Peer Gynt este un spectacol de dans contemporan ce va începe sâmbătă, la ora 19, la Sala Thalia. Durează aproximativ două ore și se reia duminică de la ora 19.

Sala Oglinzilor de la sediul FDGR va răsuna duminică în acorduri de pian. La ora 17 va începe un concert din Stagiunea Camerala „Florescu-Fernandez & Friends„. Intrarea este liberă.

Bravul Soldat Švejk de Jaroslav Hašek este spectacolul one man-show ce va începe duminică la ora 19. Piesa se va juca în Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA și va dura aproximativ o oră.

Ultima oră

Comentariul meu