video - s-a inaugurat primul laborator de somnologie din sibiu. la clinica newmedics

Vineri 24 noiembrie 2017, în cadrul Clinicii NewMedics din Sibiu, a avut loc inaugurarea laboratorului de somnologie. Evenimentul s-a petrecut la sediul clinicii, pe strada Zaharia Boiu, la numărul 4.

Prima clinică privată specializată în somnologie din România, Clinica NewMedics, a inaugurat la Sibiu, primul laoborator de somnologie din oraș. Sibiu este următorul oraș după București, Brașov, Oradea în care pacientii pot beneficia de servicii medicale de calitate occidentală în domeniul pneumologiei și medicinei somnului. Vorbim de diagnosticarea tulburărilor somnului, dar şi de asigurarea unui tratament de specialitate pentru afecţiuni ca sforăitul sau sindromul apneei în somn (SAS).
Somnologia – diagnosticul şi tratamentul tulburărilor somnului – este o ramură interdisciplinară a medicinei căreia i se acordă în ultimii ani o importanţă crescândă la nivel mondial. În statele din vestul Europei şi S.U.A există sute de laboratoare de somnologie, în care activează şi colaborează medici cu specializări diferite: pneumologie, cardiologie, neurologie, ORL, medicina muncii şi altele.
Cu acest prilej, vineri, 24 noiembrie, de la ora 13.30, la sediul Clinicii NewMedics Sibiu a avut loc inaugurarea laboratorului de somnologie. La eveniment și-au anuntat prezența Vice Consulul Germaniei, domnul Haralld Fratczak, domnul Subprefect Horațiu Marin, Președintele CJAS Sibiu, Dr. Vasile Spinean, dar și directorul DSP Sibiu, Dr. Gabriel Budescu precum și un număr important de medici specialiști, medici de familie, reprezentanți ai unor asociații de pacienți atât din Sibiu cât și din județețe limitrofe, cei care sunt direct interesați de pregatirea continua in acest domeniu.

Atelier de lucru în cadrul clinicii
Ne bucurăm să anunțăm de asemenea faptul că tot la sediul clinicii NewMedics se va organiza un atelier de lucru în perioada 24-25 noiembrie, tema fiind tulburările de somn diagnostic și terapie in context multidisciplinar. La acest atelier doritorii vor putea beneficia de numeroase informații în domeniul somnologie oferite de specialiști din țară și străinătate. Este vorba de Acad. Prof. dr. Mihlațan Fl. –președintele Secțiunii de Somnologie a SRP, Prof. dr. Gabriela Jimborean – președinte Sectiunea de Cancer Pulmorar, Prof. dr. Monica Pop – UMF Cluj Napoca, dr. Irvin Chira – Germania , etc. (conform programului anexat..
Vor fi prezentate astfel serviciile medicale oferite de Clinica NewMedics :
– consultatii medicale multidisciplinare : pneumologie, cardiologie, endocrinologie,boli interne, neurologie, psihiatrie, boli de nutritie si diabet .
– investigații complexe : poligrafie și polisomnografie, ecografie abdominala, ecografie cardiaca, carotidiana si de vase mari, spirometrie, probe funcționale complexe, EKG
Acest atelier este organizato cu sprijinul Clinicii și în colaborare cu Societatea Română de Pneumologie, Fundația Inimii și Colegiul Medicilor Sibiu.

Comunicatori:
Dr. Irvin Chira
Prof. Dr. Gabriela Jimborean –UMF Tg Mureș – Apneea în timpul somnului
Dr. Ioana Munteanu – Institutul de pneumoftiziologie ”Marius Nasta ” Bucuresti – Apneea obstructivă de somn și implicațiile economice

Pentru mai multe detalii puteți apela cu încredere persoana de contact:
Dr. Irvin Chira – fondator Clinica NewMedics, tel. 0787.651.841 ,l
Ing. Gabriel Bolca – director general Clinica NewMedics Sibiu, tel.0723.003.227

Contact :
Clinca NewMedics – tel : 0369.438.220, 0774634528 adresa : str. Zaharia Boiu nr.4

Ultima oră

Comentariul meu