expertiza blocului de pe brana - ”nu a fost afectată structura de rezistență”

Incidentul de săptămâna trecută, când placa etajului întâi al unui bloc în construcție din Șelimbăr a căzut, pare că se îndreaptă către final. Lucrările au reînceput cu avizul Primăriei, iar dezvoltatorul dă asigurări că siguranța construcției nu este pusă în pericol.

Ce s-a întâmplat
La finalul săptămânii trecute placa de la etajul I al unui bloc în construcție de pe strada Brana din Șelimbăr, a căzut. Lucrările s-au închis, iar Primăria Șelimbăr a dispus o expertiză tehnică. ”După ce am vorbit cu constructorul am aflat ce s-a întâmplat. Se turna placa, betonul proaspăt turnat a supraîncărcat sprijinirile, care au cedat, iar betonul s-a scurs pe planșeul de la parter. Aceasta este și concluzia expertizei tehnice”, explică un reprezentant al dezvoltatorului imobiliar.

Acesta are încheiat un contract cu o firmă de costrucții, care își asumă cele întâmplate. ”Firma este una foarte profesionistă, construim după normele cele mai noi. Cofrajele erau unele noi, cele mai moderne. A fost un incident de șantier care nu a pus în niciun fel în pericol structura de rezistență a construcției, nu a fost vorba de insuficiență de fier…”, mai spune acesta.

Lucrările continuă
Faptul că nu există niciun pericol este confirmat și de avizul dat de Primăria Șelimbăr prin care se acceptă continuarea lucrărilor: ”Cedarea locală a sprijinirilor și a cofrajului nu a afectat rezistența și stabilitatea construcției realizate până în prezent, urmând refacerea planșeului de peste parter și continuarea lucrărilor structurale”, este concluzia expertizei tehnice.

”Am primit acest aviz în urma expertizei făcute, deci încă o dată s-a confirmat că nu există niciun pericol. Noi vindem apartamentele de la minim faza la roșu. Atunci când o să avem clienți, la cartea imobilului vom anexa și expertiza, tocmai pentru ca lucrurile să fie clare și să nu existe niciun fel de temeri”, spune dezvoltatorul imobiliar.

Construcția va avea două etaje și parterul, unde vor fi amenajate două spații comerciale.

Ultima oră

Comentariul meu