constantin chiriac - rămas bun, stela popescu!

După o carieră memorabilă în teatru, film și televiziune, actrița Stela Popescu a încetat din viață la vârsta de 81 de ani.

Artista a fost și va rămâne una dintre cele mai cunoscute și importante personalități culturale pe care România le-a avut.
Artiștii Teatrului Național „Radu Stanca”, studenții Departamentului de Artă Teatrală ai Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, conducerea Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și a Bursei de Spectacole, își exprimă adânca tristețe și regretul prilejuite de decesul Stelei Popescu.
„Stela Popescu a fost, este și va fi una din cele mai mari actrițe ale României. Este o pierdere ireparabilă, pentru că puțini au avut un profesionalism de talia ei. A îmbrățișat toate genurile de teatru, teatru de revistă, unde a strălucit mai ales în perioada comunistă, prin textele pe care le spunea și cuplurile făcute de-a lungul timpului cu Ștefan Bănică, cu Alexandru Arșinel, dar mai ales pe textele regretatului soț, Maximilian. Făceau deliciul publicului și dădeau o urmă de speranță. În același timp, a făcut nenumărate filme, teatru numai de calitate, a lucrat cu majoritatea marilor artiști din România – un exemplu de mare profesionalism la care tinerii actori ar trebui să se uite cu admirație și sfințenie. Drum cu lumină!,” a declarat Constantin Chiriac. Dumnezeu să o odihnească în pace!

Ultima oră

Comentariul meu