sibianul reținut pentru evaziune fiscală de peste două milioane lei scapă de arest

Pungilă Constantin reținut luni pentru evaziune fiscală, a primit clemență din partea magistraților și va sta sub control judiciar în următoarele 60 de zile.

În data de 19 noiembrie, polițiștii sibieni au reținut un bărbat în vârstă de 34 de ani, bănuit că, prin activități economice ilicite, a prejudiciat statul cu suma de aproximativ 2 milioane de lei. În urma cercetărilor și percheziției domiciliare efectuate de către polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu, a rezultat că, în perioada 2014-2015, sibianul, în calitate de administrator al unei societăți comerciale din județul Sibiu, a înregistrat în contabilitatea societății cheltuieli având la bază operațiuni nereale. Aceste activități erau justificate prin achiziția unor materiale de construcții, autovehicule și piese auto, sens în care a fost creat un prejudiciu bugetului de stat în sumă de aprox. 2 milioane lei.
Față de persoana în cauză, în data de 19 noiembrie, s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță. Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a respins însă propunerea de arestare preventivă pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Ultima oră

Comentariul meu