video foto - blocul prăbușit pe brana. constructorul continuă lucrările și curăță zona

Firma care construiește blocul la care săptămâna trecută s-a prăbușit placa peste parter, nu a sistat lucrările. În weekend aceasta a eliberat zona de resturile prăbușite, după ce primăria le-a pus în vedere sistarea imediată a lucrărilor.

Cazul blocului aflat în construcție pe strada Brana și la care s-a prăbușit placa peste parter este departe de a fi finalizat. După ce sâmbătă dimineață în urma controlului efectuat la fața locului de către o echipă a primăriei din care au făcut parte arhitectul șef al comunei Șelimbăr și un reprezentant al poliției locale, i s-a pus în vedere firmei constructoare sistarea imediată a lucrărilor, cei care construiesc blocul au trecut la curățirea zonei. ’’Vă punem în vedere sistarea lucrărilor până la întocmirea unei expertize tehnice și o soluție tehnică a Proiectului de Rezistență pentru a putea relua lucrările de construite’’, se arată în procesul verbal de constatare.

video foto - blocul prăbușit pe brana. constructorul continuă lucrările și curăță zona
Luni dimineață la ora 8.00 lucrările erau în toi, muncitorii curățând zona de resturile rezultate în urma prăbușirii plăcii de beton

Se lucrează non-stop
Cei ce locuiesc în vecinătatea blocului problemă, ne-au transmis că acolo lucrările au continuat tot weekend-ul. ’’Suntem disperați de gălăgie, mizerie și lipsa de respect a acestui constructor. Ce expertiză se va face dacă ei continuă lucrările?’’, spun oamenii. Se pare însă că muncitorii au efectuat doar lucrări de eliberare a zonei de molozul rezultat în urma prăbușirii plăcii de beton. Urmăriți mai jos imagini surprinse luni.

YouTube video

Reamintim că placa peste parterul blocului de pe strada Brana s-a prăbușit vineri după amiază. Din fericire nimeni nu a fost rănit.

CITEȘTE ȘI: Etaj prăbușit la un bloc în construcție în Șelimbăr pe strada Brana – IMAGINI

Lucrări efectuate necorespunzător
Controlul efectuat de arhitectul șef și reprezentantul poliției locale a scos în evidență faptul că lucrările efectuate au fost unele cu deficinețe majore. ’’Placa de peste parter nu a fost cofrată corespunzător, astfel volumul de beton turnat și o parte din armătură s-a prăbușit’’, se arată în procesul verbal de constatare al situației de la fața locului. Vezi AICI concluziile raportului după verificările făcute de primăria Șelimbăr.

Controale în toată comuna
Primăria Șelimbăr a demarat o anchetă în cazul imobilului la care s-a prăbușit placa de beton a unui etaj întreg pe strada Brana. Autoritățile locale au tras primele concluzii. Astfel s-a constatat că placa de peste parter nu a fost cofrată corespunzător. Vezi AICI mai multe DETALII.

Ultima oră

Comentariul meu