razie de amploare a poliției rutiere - sute de mașini și șoferi verificați

În perioada 13 – 19 noiembrie, polițiștii sibieni au desfășurat activități specifice pe linia combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere: indisciplina pietonilor, viteza excesivă sau neadaptată și neacordarea de prioritate.

Activitățile polițiștilor sibieni s-au derulat în sistem integrat pe raza întregului județ, iar în ziua de sâmbătă, 18 noiembrie, polițiștii Serviciului Rutier Sibiu au colaborat cu polițiștii din județul Brașov în cadrul unei acțiuni tip CASCADĂ pentru depistarea șoferilor care calcă excesiv pedala de accelerație.

În perioada 13 – 19 noiembrie, au fost verificate aproximativ 700 de autovehicule, au fost constatate 13 infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute 75 de permise în vederea suspendării dreptului de a conduce.

Cele mai multe infracțiuni au fost cele de conducere sub influența alcoolului și/sau fără permis, iar cele mai multe permise de conducere, 32, au fost reținute șoferilor care au efectuat manevra de depășire neregulamentară.
În ceea ce privește încălcarea regimului legal de viteză, 273 de conducători auto au fost sancționați contravențional, în cazul a 6 dintre aceștia fiind aplicată și măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.

52 de pietoni, 12 bicicliști și 10 căruțași au primit sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea normelor legale specifice în circulația pe drumurile publice.

În total, pe parcursul celor șapte zile, polițiștii au aplicat 770 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 157.000 de lei.

Activitățile de prevenire și combatere a încălcării normelor rutiere continuă și în perioada următoare, o atenție deosebită acordându-se celor care conduc cu viteză excesivă sau sub influența alcoolului.

Ultima oră

Comentariul meu