liberalii protestează în fața prefecturii sibiu. se citesc pasaje din textul moțiunii de cenzură

Luni începând cu ora 17.00 membrii și simpatizanții PNL, se întâlnesc în fața sediului PNL Sibiu (b-dul Nicolae Bălcescu nr. 34) și vor pleca în marș spre sediul Prefecturii unde vor citi câteva pasaje din textul Moțiunii de Cenzură.

Liberalii prin vocea lui Marcel Luca și Virgil Popa, spun că județul Sibiu se opune acaparării statului de drept, se opune atacului împotriva independenței justiției și dezastrului fiscal, toate aceste măsuri venite din partea actualei coaliții de guvernare.
’’Moțiunea de Cenzură PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă, depusă în Parlament de Partidul Național Liberal are nevoie de sprijin popular, are nevoie de sprijinul tuturor cetățenilor care își doresc ca România să nu mai fie guvernată de cei care pun interesul personal sau de grup mai presus de interesul cetățenilor. Îi chemăm alături de noi pe sibienii care se opun felului în care Guvernul PSDragnea face legile în bătaie de joc la adresa românilor și conduce România spre dezastru, în afara Uniunii Europene.
Astăzi, începând cu ora 17.00 membrii și simpatizanții PNL, precum și toți cei care doresc să ni se alăture, ne vom întâlni în fața sediului PNL Sibiu (b-dul Nicolae Bălcescu nr. 34) și vom pleca în marș spre sediul Prefecturii unde vom citi câteva pasaje din textul Moțiunii de Cenzură’’, spun Luca și Popa.

Pasaje din textul moțiunii:
În mai puțin de un an, Guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranța românilor într-un trai mai bun.
Beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de cuplul Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această țară.
Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în niciun an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura „Îndrăznește să crezi”, a fost o iluzie vândută cu nerușinare și tupeu.
Nu doar că această guvernare a devenit ilegitimă prin minciună, dar a devenit un pericol real pentru oamenii din această țară.
„Îndrăzniți să credeți” că ați promis reducerea fiscalității și nicio taxă în plus, însă ați eliminat plafonarea contribuțiilor sociale și ați plafonat în schimb indemnizațiile pentru creșterea copilului, ați reintrodus supra-acciza la carburanți și ați majorat taxarea contractelor part-time. Unii oameni și-au pierdut locul de muncă doar pentru că nu sunteți în stare să rezolvați o problemă punctuală și ați preferat să loviți otova.
„Îndrăzniți să credeți”, lideri ai coaliției guvernamentale, că ați promis o creștere a nivelului de trai însă, în realitate, puterea de cumpărare a românilor scade în plină creștere economică. Inflația a crescut de 13 de ori față de începutul anului (de la 0,2% la 2,6%) și este mai mult decât dublă față de ceea ce ați spus în campania electorală (1,2%).
„Îndrăzniți să credeți” că ați promis primarilor că 100% din impozitul pe venit va reveni autorităților locale, în virtutea consolidării autonomiei acestora. Nu doar că nu v-ați onorat promisiunea, dar ați tăiat sălbatic din bugetele locale. Adică, ați luat cu japca banii oamenilor care muncesc în acele comunități și care finanțau proiecte pentru reabilitarea străzilor, spitalelor, școlilor, extinderea utilităților de apă și canal, șamd. Practic, ați blocat fără scrupule orice perspectivă de dezvoltare pe care acei români și-o construiseră prin muncă cinstită.
„Îndrăzniți să credeți” că PSDragnea ne scoate din Uniunea Europeană și face ca România să abandoneze orice plan de aderarea la Zona Euro. Nu doar că nu faceți nimic pentru a pregăti terenul, dar faceți totul pentru a fi siguri că nu-l vom atinge acest obiectiv prea curând.
Domnule Dragnea, ar fi bine să înțelegeți că românii nu acceptă și nu vor accepta să dea liber la furat din bani publici prin companii cu acțiuni la purtător, după modelul de grup infracțional organizat Tel Drum, în spatele cărora sunt ascunse domenii imobiliare personale impresionante, anchetate de procurorii din România, Uniunea Europeană sau America de Sud.
Domnule Dragnea, cu cât insistați cu atacul la independența Justiției, cu atât îi veți convinge pe tot mai mulți că, în realitate, urmăriți doar închiderea propriilor dosare penale, iar demersul dumneavoastă va fi sortit eșecului. Ideea că PSD realizează o presupusă „reformă în Justiție” este echivalentă cu un nonsens, e ca și cum hoții strigă hoții!
României i-ar fi fost cu siguranță mai bine dacă nu era guvernată! Magnitudinea răului produs era semnificativ mai mică.
Demiterea acestui guvern trebuie să ducă imediat și automat la abrogarea ordonanțelor de urgență care au generat haosul fiscal și să oprească atacul la independența Justiției. Principalul lucru de care are nevoie România este stabilitate și predictibilitate, astfel încât investitorii să-și recapete încrederea.
Vă îndemnăm să votați pentru adoptarea acestei moțiuni de cenzură pentru că știm că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Opriți distrugerea economiei, încetați atacul la Justiție, nu scoateți România din Uniunea Europeană! O puteți face chiar astăzi, cu votul dumneavoastră.

Ultima oră

Comentariul meu