VIDEO FOTO S-a deschis Târgul de Crăciun în Piața Mare. Sibiul e magic și arată ca în povești

Mai mult de 10.000 de persoane au ținut să fie în Piața Mare vineri seară, pentru a vedea pe viu deschiderea celui mai frumos Târg de Crăciun din România. Cu toții au fost fascinați de momentul în care s-a aprins iluminatul festiv, dar și de proiecțiile unice care au transformat pentru câteva ore centrul Sibiului în cel mai frumos loc din România.

Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun aduce în centrul Sibiului o proiecţie specială, realizată pe toate clădirile din Piaţa Mare, care creează o pădure de brazi cu ninsoare, anunță Mediafax. „Am început să creştem pădurea de brazi pe clădirile din Piaţa Mare anul trecut. Din 2016 am început să proiectăm o pădure în care ninge, pentru că la Sibiu nu prea mai ninge de câţiva ani în această perioadă. Şi atunci, ne-am gândit noi să creăm o astfel de atmosferă. Anul acesta pădurea este mai mare”, a declarat Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.

 

 

video
play-sharp-fill

 

În cadrul Târgului de Crăciun, au fost amplasate peste 100 de căsuţe ale expozanţilor din ţară şi străinătate, de la care sibienii şi turiştii pot cumpăra tot ce au nevoie pentru a oferi cadouri de Crăciun: de la globuri personalizate, realizate după model unicat, la ciocolată în formă de unelte folosite de meşteşugari.VIDEO FOTO S-a deschis Târgul de Crăciun în Piața Mare. Sibiul e magic și arată ca în povești”Este primul an în care avem peste 100 de căsuţe în Piaţa Mare. Mult timp am avut circa 80 de căsuţe, dar ne-am propus în acest an să trecem în mod simbolic de 100. Sărbătorim şi zece ani de la Programul Sibiu – Capitală Culturală Europeană şi ni s-a potrivit această aniversare. Avem pentru prima dată un expozant din vestul Europei, şi anume din Germania, cu o căsuţă care vinde unelte şi diverse obiecte din ciocolată. Nici nu par că ar fi din ciocolată, ar părea că ar fi din ceramică, lemn sau metal”, a spus Drăgan.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociaţia Events for Tourism, iniţiat în anul 2007 de Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea.
Evenimentul a ajuns cunoscut în ţară şi străinătate pentru amploarea, atmsofera şi tradiţia creată, iar mulţi spun că este comparabil cu Târgul de Crăciun de la Viena.

Ultima oră