zece cluburi și săli de spectacole din sibiu nu au autorizație de securitate la incendiu

ISU Sibiu a anunțat marți că în evidențele sale oficial zece locații din Sibiu care funcționează ca ”săli aglomerate” și care au nevoie de autorizație de securitate la incendiu nu dețin această autorizație. Cei de la ISU țin însă la secret numele locațiilor respective.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Cpt. Dumitru Croitoru” al judeţului Sibiu se adresează cetățenilor pentru a-i informa cu privire la prevederile legislative ce impun necesitatea obținerii avizului/autorizației de securitate la incendiu pentru anumite categorii de construcții.
În ceea ce privește obținerea avizului/autorizației de securitate la incendiu pentru sălile aglomerate, potrivit prevederilor Hotărârii de Guvern nr. 571 din 2016 pentru aprobarea categoriilor de construcții și amenajări care se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu, clădirile în care sunt amplasate încăperi sau grupuri de încăperi, definite conform reglementărilor tehnice, “săli aglomerate”, se supun avizării și/sau autorizării privind securitatea la incendiu indiferent de aria construită, regimul de înălțime sau destinație.
Sălile aglomerate sunt o categorie distinctă a încăperilor cu aglomerări de persoane, încăpere sau grup de încăperi care comunică între ele prin goluri (protejate sau neprotejate), în care suprafața ce-i revine unei persoane este mai mică de 4m pătrați și în care se pot întruni simultan cel puțin 150 de persoane. Sălile situate la parter sunt considerate săli aglomerate dacă se depășește numărul de 200 de persoane.

Zece locații nu prezintă siguranță
Isu Sibiu detaliază și spune că aceste locații pot fi săli de spectacole, săli de întruniri, încăperi pentru expoziții, muzee, cluburi, cinematografe, comerț, cazinouri etc. În Sibiu sunt zece astfel de locații ce nu și-au obținut autorizațiile de securitate la incendiu și implicit pun în pericol siguranța celor care le trec pragul. ”În prezent, în evidențele instituției noastre, la nivelul județului Sibiu există un număr de 64 de săli aglomerate, dintre care 30 dețin autorizație de securitate la incendiu, zece nu sunt autorizate din punct de vedere al securității la incendiu, iar 24 nu necesită obținerea acestui act administrativ”, spun cei de la ISU Sibiu. Numele locațiilor respective nu au fost însă deocamdată dezvăluite, deși Ora de Sibiu a făcut o solicitare în acest sens. Foto: arhivă

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. De ce tin secret locatiile care n-au autorizatiile necesare, ar fi un plus de siguranta, sa stie cei care merg in asemenea locatii de ce sa se fereasca !